DİREKSİYONU FUTBOL’A KIR



DİREKSİYONU FUTBOL’A KIR
Türk futbolunun zirvesinde ki renkler; başarıları , efsane futbolcuları ve kupalarının yanı sıra tarihin belli dönemlerinde yaşadığı düşüşlerle de hatırlanmıştır. Tabi ki bu duruma evrensel bir bakış getirirsek Avrupa ve Dünya futbolunu veya yakın tarihi incelediğimiz de geçmişini arayan takımlar zihnimiz de canlanacaktır. Konuya sınırlarımızdan bir girizgah yapacak olursak ,bekleyişin simgesi olmuş taraftarıyla: FENERBAHÇE!
Son yıllar da Fenerbahçeli olmak zor diye düşünen bir futbol severe hak vermemek elde değil. Bununla beraber Ekim Ayı Sarı lacivertliler için hayli düşünceli seyretmekte. Kadro dışı kalan oyunculardan gelen açıklamalar ve medya da yankılanan iddialar kafaları karıştıran cinsten. Yolların ayrıldığı Antrenörler ve daha nice durum  Fenerbahçeliyi yorgun bir taraftar haline getirmeye yetti.
Avrupa’nın en yaşlı ve borçlu ligi olmak Futbolumuzun ortak bir enkaz’ı olsa da tuz basmamız gereken tek yara bu değil. Eğer Gözleri en çok yorulan taraftarı arıyorsanız size bir Kadıköy uzakta. Ana fikrini bu oyunun meyvesi ‘’gol’’ olarak benimsemiş ve bu gayeyi geçmişin her noktasın da göstermiş olan Fenerbahçe de , tabi ki tutuk Futbol baş ağrılarına yol açacaktı. Öyle de oldu sarıyla ve lacivertle uyuşmayan bu anlayış, zafiyetli bir yönetimle birleşince kangren olmaya yüz tutmuş bir uzuv bırakmaktan öteye geçemedi.
Peki , ‘’Yeniden’’ sloganı etrafında buluşan yeni yönetimin , Kulüb’ün hayatta kalması amacıyla  aldığı idari ve finansal kararlar için yaptığımız övgüleri , Cocu ve Comolli’li sportif hayat için de bir gün yapabilecek miyiz merak konusu..
Fenerbahçe Şampiyonlar ligi müziğini ne zaman dinletir? Ve 4. Yıldıza ne vakit kavuşur? sanırım biraz daha zamana sarılmak gerekir ancak Bahsettiğimiz gibi bu hususa evrensel bakmak hayli önem taşıyor.  Bakalım Edirne’den öte de neler oluyor?
DENGE
2000’li yılların başların da futbol sizin için çok şey ifade ettiyse Arkanıza baktığınız da ’’Efsaneler’’ anımsarsınız. Geçmiş günlerini arayan Renklerden bahsederken Kırmızı ve Siyah sizi zaten bulacaktır. Şampiyonlar ligini 7 defa kaldıran bir ekip olmanız geleceğinizi garanti etmez veya dünyanın en iyi kadrosunu İzletmiş olmanız Bir gün sahnede olmayacağınız gerçeğini ertelemeyebilir.
Milan… Onlar  da aynı Fenerbahçe gibi geçmişten bir şeyler aşırmak amacında , ancak belki de ; çözüm ,  yenilerini yazmak için mücadele etmekten geçiyor.
Futbol da başarıyı oluşturan etmenlerden biri de arayış diyebiliriz. Geçmişin bıraktıkları tabi ki buna dahil ancak aracımızı kullanırken arkamızı kontrol şartıyla daima ‘önümüze’ odaklanmalıyız. Ki ‘’Nereye bakarsan oraya gidersin’’..
Velhasıl bu örneğin farklı bir yüzü de şu ki : Bizim bakmamız gereken ve gitmemiz gereken nokta da ‘’Futbol’’. Direksiyonu sahaya çevirmek , Futbolcunun tek silahını(!) yetenekleri yapar…
BATUHAN ÇAKMAKCİ
















Hiç yorum yok