Batman Petrol Spor Başkanı Ekrem Konaç Röportajı


1.Başkanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Ekrem Konaç kimdir?

Öncelikle herkese Merhabalar. Ekrem Konaç 1966 Batman doğumlu. Teknik bilimler yüksek okulu ve işletme mezunu. Daha önce Batman Belediyespor’da yönetici görevinde bulundum. Ayrıca 2 yılı başkanlık olmak üzere 3 yıldır Petrol sporda görevdeyim. Batman’da birçok sivil toplum örgütünde yöneticilik yaptım.


2.Sayın Başkan konuya direk girecek olursak, kulüp başkanlığı eskiye nazaran günümüzde daha ağır şartlar altında yapılmaktadır. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?

Kulüp başkanlığı gerçekten çok zor. Maddi manevi yıprattığı gibi işiniz ve ailenizden koparıyor sizi. transfer-kamp deplasman malzeme güvenlik ödemeler sınırsız bir kısır döngü. Bunların içinde herhangi bir eksiklik sizi kitliyor. Sezonda kupayla beraber 18-19 deplasman. Bunun konaklama ulaşım doktor vs hepsi ciddi maliyet ve organizasyon gerektiriyor.


3. Güney Doğu’nun güzide kulüplerinden olan Batman Petrol Spor’ a başkan olmak nasıl bir duygu?

Batman Petrol spor çocukluğumun takımı kendimi bildim bileli bu camianın içindeyim. Çok yorucu olsa da büyük bir camiayı ve yaklaşık 1 milyon Batmanlıyı temsil ediyoruz. Ayrıca Petrolspor’un geleneksel saygıya dayalı etik değerleri var biz bunu devam ettirmeye çalışıyoruz. Liglerde bulunan tüm takımlarla gerek yönetim gerek taraftar nezdinde güzel dostluklarımız var.


4.Sayın başkan kulübe geldiğinizde ilk olarak hangi sorunlar ile karşılaştınız? Bunları çözmek için neler yaptınız?

Kulübe geldiğimizde transfer dönemindeydik acil teknik kadro ve transferleri çözmemiz gerekiyordu. Birde her kulüpte olduğu gibi borçlar vardı bunları kademeli olarak çözmeye çalıştık ama zorlandık.

5.Petrol Spor ’un ekonomik durumu ve alt yapı çalışmalarından biraz bahseder misiniz?

Son ekonomik durumu 600-700 bin civarında borcu çok görünmese de özellikle ekonomik kriz bizi çok etkiledi. Ayrıca yönetimde bulunan arkadaşların çoğu kamuyla iş yaptığı ve hak edişleri almadıkları için kaynak bulmakta zorlandığımızı belirtmeliyim.


6.Yeni stadın açılmasıyla birlikte taraftar ile el ele çok güzel bir hava yakalamış devam ediyorsunuz başkanım. Bu sene ve ileriye dönük hedefleriniz nelerdir?  

Yeni Stadyum bize ciddi bir motivasyon ve prestij kazandırdı. Hedefimiz play-off oynamak ama son maçlarda şanssız ve beceriksizliğimizden, özellikle de hakemlerin yanlı tutumundan çok kötü puanlar kaybettik.

7. Petrol Spor bu sene kupa maçlarında mükemmel işler çıkarttı ancak son olarak Kasımpaşa maçının sonunda yaşanan talihsiz olay yüzünden maç tatil edilmiş, daha sonrasında skor tescil edilmişti. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Kupa maçlarındaki Yüksekova spor ve Elazığspor’u eledik, 5. turda Süper Ligin şampiyonluk adayı Kasımpaşa’yı çok zorladık ama 3-2 yenilerek elendik. Bu maç hafta içi ve Tv’den naklen verilmesine rağmen yaklaşık 12 bin seyirciyle oynamamız güzel bir olaydı. Maçın sonunda 13 yaşındaki bir çocuğun attığı ‘’Su Şişesi’’ maalesef maçın güzelliklerini ikinci plana itti. Ayrıca maçın hakemi haksız bir kararla maçı uzatma dakikalarında tatil etti ve ceza almamız gündemdeydi. Ama biz TFF ve ceza kurullarında haklılığımızı kanıtlayıp küçük bir cezayla kurtulduk. Burada Petrol spor dostları ve lobisi çok etkili olmuştur buradan tekrar teşekkür ediyorum hepsine.


8.Sayın Başkan Petrolium Store’nin işlevi hakkında söylemek istediklerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Petrolium Store beni çok yoran bir iş olmuştur. Batman’da gurbette hatta yurt dışındaki taraftarlarımızın ciddi talepleri oluyordu bizde bunu hayata geçirdik. İlk adımı atıp açtığımız Store mağazayı daha ileriye taşıyacak işletmeci arıyoruz, olursa vereceğiz. Zamanımız olmadığı gibi anladığımız bir iş alanı değil ama devam edilip geliştirilmesi gereken bir iş.


9.Başkanım son olarak Sporda Manşet Dergisi ve okurları için neler söylemek istersiniz?

Tüm çalışanlara ve okurlara Batman’dan selam gönderiyorum. Büyük Petrol spor camiasının en kısa zamanda üst liglerde olmasını temenni ediyorum.

 

Sayın Başkan, şahsım ve Sporda Manşet Dergisi adına bizlere zaman ayırıp bu güzel sohbeti ve Röportajı yaptığınız için Teşekkür ediyor, İş ve Futbol hayatınızda başarılar diliyorum.

 

                                                                                                                                             

                                                         Ümit BAYMAN

                                                                               Sporda Manşet Dergisi Yazarı Ve Almanya Sorumlusu

 

Hiç yorum yok