BEŞİKTAŞ'I ÜZMEDİLER! (BEŞİKTAŞ KAYSERİSPOR)


Kayserispor Kadıköy galibiyeti sonrası düşüşe geçti. Bu maçı kuşkusuz geri dönüş olarak belirlemişlerdi. Derbiden beraberlik ile ayrılan siyah beyazlılar da seyircisinin desteğiyle galip gelip lideri takibe devam etme amacındaydı.

Beşiktaş oyunu rakip yarı alana yıkıp orada oynamayı hedeflese de Kayserispor yetenekli ayakları Bilal Mensah ve Chery ile nispeten karşılık verdi. Fakat basit pas hataları yüzünden geriye çekilmek zorunda kaldılar birçok kez.

Beşiktaş'ın pas trafiği çok pozitif ve etkiliydi. Hücumda en çok deneyen Quaresma. Kayserisporlu oyuncular haddinden fazla müsaade ettiler ona. Yalnız nedense Babel'i biraz hareketsiz gördüm. Robot değil kabul edelim. Her maç çok iyi olamaz. Kredisi var. Vagner Love çok istekliydi. Şansı da yaver gitti ve golü buldu. Kayserispor zaman zaman tehlike yaratacak durumları kötü tercihler yaparak elinin tersiyle itti. Yalnız ilk yarının sonunda Umut Bulut'a ceza sahası önünde Gökhan Gönül'ün kartlık faulunu es geçmek büyük aymazlık. Yayıncı kuruluş sağ olsun uzay kamerası ile gösterdi pozisyonu...

Konuk ekip fırtına gibi başladı devreden sonra. Pozisyona girdi, rakip yarı alanda üst üste paslar yaptı. Yaklaşık 15-20 dakikalık bölümde skoru bulabilseler, çok farklı senaryosu olurdu son anların. Nitekim günün en çok isteyen adamı Quaresma güzel bir vuruş ile rahatlattı takımını. Yalnız Beşiktaşlılar kusura bakmasın; bugün sahada bir kişi fazlalardı. Yaşar Kemal Uğurlu VAR'a başvurmasına rağmen, ikinci golden önce yapılan faulu yine es geçti ve golü verdi... Demek ki hakemler canının istediği gibi kullanacak bu sistemi. Bugün Yaşar beyin canı Beşiktaş'ı üzmek istemedi! Lens'e vermediği kırmızı kart cabası. Bir takım lehine veya aleyhine VAR sistemini göz göre göre kullanmak nasıl bir amaç çözemedim. Daha önce görmemiş olabilirler, insanlar der geçerdik, galiba insanlıklarını da sorgulamamız gerekecek artık!

Beşiktaş bu yardımlar olmasa da kazanırdı. Benim kızdığım nokta, Beşiktaş'ın galibiyetine gölge düşürdüler! Kayserispor iyi niyetli mücadele etti ve iddia ediyorum, istikrarı yakalarlarsa, Avrupa kupalarına katılacak bir yerde bitirebilirler ligi. Özgüveni sağlamlaştırmaları lazım.

Hiç yorum yok