YİNE TEK YARILIK OYUN (ERZURUMSPOR BEŞİKTAŞ)



Beşiktaş sahaya çok defansif bir kadro ile çıktı. Şenol hoca Tolgay ve Caner’i kenara çektiği gibi, Lens’i de yanına aldı. Bence sahada olmalıydı. Medel, Necip ve Oğuzhan üçlüsü ile hücum futbolu oynanmaz! Eldekiler bunlar diyebilirsiniz, o zaman eldeki malzeme yetersiz! Avrupa’dan neredeyse eleniyordu Beşiktaş. Bu maç ilk on bir başlayan, istenmeyen Negredo sağ olsun…



Rakım mevzuları yapıldı maç öncesi. Etkilenme olabilirmiş… Ne yani, Erzurumlu oyuncular önceden orada olduğu için alışıyorlar mı? Bırakın bu bahane yaratan mevzuları. Beşiktaş sezona kötü başladı, kötü gidiyor. Ev sahibine gelelim. Müthiş bir özveri ile yıldırıcı markaj yaparak siyah beyazlı oyuncuları yıldırdılar. Ardından rakip yarı sahada prese başlayıp birçok hataya sebebiyet verdiler. İkili mücadelelerde üstünlük sağlayıp oyunun hâkimi oldular.



İlk hata alakasız şekilde Tolga’dan geldi. Kale vuruşu olacak topu kontrol etmeye çalıştı, edemedi ve köşe vuruşuna döndü. Üst üste dört defa köşe vuruşu tekrarlandı, uzaklaştıramadılar ve beşinci köşe vuruşu karambol sonucu ağlara gitti. Normalde bu tür takımlar, şampiyonluk parolası ile lige başlayan rakiplerine karşı, ilk golü atınca geri çekilir. Lakin Erzurumlu oyuncular öyle iştahlıydı ki sağdan soldan ceza sahasına girdiler. Golü atan Scuk öyle bir şut çekti ki olsa, son yılların en güzel golünü izleyecektik direk izin verse. Maçı izleyen herkes ayağa kalkmıştır.



Şenol Güneş takımda toparlanma olmayınca erken değişiklik geldi. Linz maçında olduğu gibi bir düzene geçti Beşiktaş. Erzurumspor ilk yarıyı 3-4 farkla önde bitirebilirdi. Biraz şans biraz beceri durumları yüzünden tek farkla devre bitti.



İkinci yarının başında müthiş baskı kurdu Beşiktaş. Tıpkı ev sahibinin yaptığı gibi. Üstüne Erzurumspor’un kopyası bir gol ile beraberlik geldi. Beşiktaş ve Erzurum son 45 dakikada oyun hüviyeti bakımından yer değiştirdiler desek yeri. ev sahibi baskı kuramadı, ilk yarıdaki gibi ikili mücadelelerde başarı sağlayamadı. Beşiktaş yorgundu ama daha iyi reaksiyon verdiler. Ligdeki iki lig maçında da ilk yarı ikinci yarı farklı bir Beşiktaş izledik. Akhisarspor önünde ilk yarı iyi ikinci yarı kötüydü. Bu mücadelede de ilk yarı kötü ikinci yarı iyi oynadılar. Yine de gelişmeleri gerekiyor. Erzurumspor kaçırdıklarının bedelini ödedi. O kadar pozisyondan sadece birini gol yaparsan, basit top kayıpları ile gol şansı verirsen, kaliteli ayakların kurbanı olursun. Beşiktaş çok şanslıydı. Bence Erzurumspor ilk yarı ikinci golü bulsa bu maç dönmezdi!

Hiç yorum yok