SONUÇ NORMAL (Y.MALATYASPOR FENERBAHÇE)



Fenerbahçe’nin sahaya çıkan kadrosunu beğenmedim. Yalnız baştan beri Şener’in Isla yerine sahada olmasını savunuyordum. Önemli maçlarda Isla hayal kırıklığı yarattı. Şener bugün nasıldı derseniz hiç farkı yoktu! Ayew yerine Alper’i beklerdim. Cocu hafta içi oynanan maç yüzünden, en diri oyuncuları tercih ettiğini söyledi.

Fenerbahçe’de ciddi tempo problemi görünüyor. Hücum zenginliği yok! Malatyalı oyuncular yarı sahasında çekildiğinde, savunmayı açacak pas veya şut girişimleri gelmiyor. Paslar da çok yavaş olunca, doğal olarak tehlike şansı azalıyor. Ancak kanat bölgesine uzun top atılıyor, Barış ve Ayew geçebilirse artık… Beceriyi açığa çıkaramıyor oyuncular. Bu yüzden oyun fizik mücadelesine dönüyor.

Malatyaspor çok önemli pozisyonlar yakaladı ama müsait pozisyonları bir bir üstten dışarı attı. Bazen düşünüyorum; o kadar antrenman yapıyorlar ve müsait pozisyonlarda nasıl topu metrelerce yukarıdan dışarıya vurmayı becerebiliyorlar. Bu onların mesleği ve müthiş paralar kazanıyorlar. Bir zahmet 7.32 2.44 kaleyi tutturun be kardeşim! Gerisi kaleci becerisi ve şut kalitene kalsın. Mesela basketbol izlerken çemberi tutmayan şut görmeniz nadirdir. Futbolda da böyle olmalı!

Slimani iki üç pozisyon yakaladı, ilk yarıda beklediği pozisyon ayağına geldiğinde kalitesine yakışmayacak bir şut attı. Hazır görmedim onu açıkçası. Gelir gelmez öyle goller kaçırdı ki akıllara zarar. Altı pastan kaçırdığı kafa golünün hazır olmaması ile alakası yok, tamamen beceriksizlik! Zaten Fenerbahçe öyle bir futbol oynadı ki Malatyalı oyuncular çok bariz hata yapmadığı sürece gol atamayacağı görülüyordu. Fenerbahçeli oyuncular skora isyan etmiyor! Maç berabere giderken maçın favorisi olduğunu belli edemiyor. Sıradan bir görüntü sergiliyor ve en önemlisi şampiyonluğa oynayacağım futbolu göremiyorum.

Vallahi Malatyaspor üç puanı hak etti mi derseniz kesinlikle diyemem. Lakin Fenerbahçe bir puan bile hak etmedi! Futbola bakarsak sonuç normal. Adına yakışmayacak bir 90 dakika geçirdi sarı lacivertliler. Malatyaspor kompakt bir oyun ile eline gelen şansı değerlendirdi ve kazandı. Guilherme ve Aleksic’i çok beğendim. Böyle devam ederlerse adlarından çok söz ettirirler. Fenerbahçe’de haftaya kadro bir daha değişir. Oyun değişir mi göreceğiz. Bu oyunla taraftarını yine küstürürler…

Hiç yorum yok