YETERSİZLİK (FENERBAHÇE BENFİCA)



Fenerbahçe’nin fizik gücünü beğeniyorum. Futbolda her şey fizik gücü değil işte! Çok istekli başladık, inançla mücadele ettik. Ne yazık ki takım olarak Benfica’dan kat kat eksik teknik kapasiteye sahibiz. Pas kaliteleri arasında uçurum var. Maç berabere giderken iki takım da çok basit top kayıpları yapıyordu. Lakin ataklara baktığımızda, bizim yaptıklarımız çok düşük ve şans, hata kovalar vaziyetteydi. Beceri kullanacak meziyet yok!

Yediğimiz golden önce hatalı uzun top attılar ters kanada! Orada Valbuena alamadı belki ama ikinci bir baskı olsaydı, belki de biz atacaktık golü. Ufak ayrıntılar çok önemli! O topu geçirdik, geldiler ve çok basit bir gol attılar. Herkes uyudu! Fernandes Volkan’ın da geç kalmasıyla moralleri bozdu.
Bütün maç uzun toplar denedik. İşin tuhafı, bu uzun topların çoğunu aldık. Castillo’nun sakatlanıp çıkması bizim lehimizeydi. Ferreyra karşı tarafı resmen eksik bıraktı. Bunu bile kullanamadık. Hakem bütün zaman geçirmelere müsaade etti. Biz baskı yaptığımızda onlar ne yaptı, hızlı ayağa paslar ve ardından büyük boşluklar… Bazı anlarda işe yaradı pres ama skor olmadı maalesef.

Gelelim Cocu’ya. Aykut Kocaman’dan değişen hiçbir şey yok! Deplasmandaki maçtan sonra teknik adamlığını konuşuruz demiştim. Bursaspor maçında tek fark yaratan adam Barış neden yedek? Eljif iki maçta da takımın en çok şut çeken oyuncusu. Vlachodimos kedi gibiydi iki gencin şutunda. Kimse Ayew’e ses etmiyor! Yeni transfer diye… Giuliano ve Valbuena hiçbir şey yapmıyor! Aykut hocaya haksızlık etmişiz. Birçok pas hatasını, top kaybını kaldırmaz bu seviye. Valbuena halı sahada oynar gibi davranıyor. Takım oyununa hiç müsait değil. Isla ısrarı nedir? Şener formayı daha çok hak ediyor. Hele Alper’in golünden sonra bir fotoğraf var ki çok konuşulur! Tahammüllü adammış; Cocu tüm maç sabretti Giuliano’ya… Bu taraftar yıllardır Alper’e tepki gösteriyor. Canını dişine taktı zavallı. Hem de alışkın olmadığı mevkide. Takıma direnç katan Mehmet Topal’ın çıkması risk falan değil! O çıktıktan sonra daha rahat oynadılar…

Benfica’yı çektik tamam, şanssız kura da biz ne oynadık ki? Şanssız değil yetersizlik bunu kabul edelim! İnanın Cardozolu, Gaitanlı, Maticli, Luisaolu kadro hiç değil bu oynadığımız grup! Sadece uzun toplar yaparak onlara üstünlük sağladık, denk seviyede olsak bu sinerji ile darmadağın ederdik. Şampiyonlar ligi elden kaçtı. Ayew toparlamazsa büyük hayal kırıklığı olur, Slimani de bekleneni veremezse ne olacak? Nasıl +30 milyon kâr edecek kulüp? Basiretleri mi bağlandı bilmiyorum ama amiyane tabirle buna bodozlama girmek denir! Bu kadar para harcadın hadi şampiyon oldun. Kurallara göz göre göre uymadın diye Avrupa’dan men edilirsen camiaya ne diyeceksin? Yeni yönetimiz diyemezsiniz çünkü bir yıl sonra gideceksiniz UEFA ile görüşmeye 2 ay sonra değil!

Bu maçtan sonra bu kadar karamsar konuşmak istemezdim ama Ayew Slimani yerine, bu maddi şartlarda Barış gibi takıma daha çok umut olacak oyuncular alınamaz mıydı? Bir yıldır çalışıyormuşsunuz! Tamam, sonradan acayip bir tablo çıktı da üzerine bu maliyette adamları getirmeyecektiniz madem. Fenerbahçe savunma yönünden ligin belki en iyisi ama hücum olarak bakarsak ilk dörde almam! Geçtiğimiz sezon en çok gol atan takım diyeceksiniz ben muamma diyorum. Kusura bakmayın son sekiz maç çok enteresandı. Sezon başı diyenler var, Fenerbahçe’nin karşısındaki rakipler sezon ortasında mı? Senin bugüne kadar diğerleri gibi eksikleri tamamlaman lazımdı. Stadyumdaki o muazzam taraftara geçmiş olsun ne diyeyim…

Hiç yorum yok