GALİBİYET GÜZEL AMA… ( TRABZONSPOR BURSASPOR )


Hafta başından beri maziyi hatırlattı herkes. Le Guen ve Rıza Çalımbay daha önce Türk futbol tarihinde her zaman hatırlanacak bir eşleşmede karşılaşmışlardı. Rıza hoca Le Guen’in Lyon’unu Denizlispor ile saf dışı bırakarak, beklenmedik bir zafer yaşatmıştı. Fransız hoca bir rahatsızlık geçirdi maç öncesi ama yine de takımının başında yer aldı.

Trabzonspor’dan kendi seyircisi önünde coşkulu bir başlangıç bekliyordum, aksine durgun başladılar. İki takım da hatalardan gol fırsatı kolladı ama bunları kötü kullandılar. Ev sahibi daha fazlasına nail olsa da bundan önce yaptıkları gibi gole dönüştüremediler. Bursaspor bölgesel markajı iyi uyguladı. Bordo mavili takım buna çözüm bulmakta zorlandı.

Çok merak ediyorum; Burak Yılmaz ile çalışan teknik adamlar, hiç onu; ‘çevre kontrolüne dikkat et, zamanlamanı iyi ayarla, son adama bak’ diye uyarmıyor mu? Kaç yaşına geldi, hala aynı hala bir elin parmaklarından fazla ofsayta kalıyor. Bir de penaltı alma çabaları yok mu? Gol vuruşlarını çok seviyorum gerçi bugün Harun’a takıldı ama bu durumu en aza indirmesi lazım. Bir ara Hamza Hamzaoğlu Umut Bulut’un gerisinde kullanıyordu onu ve ofsayt problemi azalmıştı. Nereye kadar geride kullanılır ki? Bence tek eksiği ofsaytlara dikkat etmemesi.

Pereira çok dengesiz bir oyuncu. Her maç kırmızı kart görebilecek hareketler yapıyor. Hakemlerimiz kötü olduğu için şanslı ama faule maruz kalanlar değil! Bursaspor’da hücum bölgesinde olumlu işler vaat eden tek isim Delarge idi. Batalla bile çok etkisizdi.

Kapalı savunmayı ya uzaktan şut çekerek açarsın ya da bire birde yaratıcı becerikli oyuncularla. Çoğu kez orta alanı süratli geçip umut veren atağı ceza sahası yakınlarında yavaşlattılar. Ndoye iyi niyetli mücadele ediyor ama ben Rodallega’yı yerine tercih ederdim. Hem daha teknik hem de süratli. Madem çizgide oynayacak Ndoye orada hiç olmaz!

Buyurun Yusuf Yazıcı çözümü üretti. Madem gol için zorlanıyorsun, kaleyi gördüğün yerden vuracaksın. Yusuf’un bu tür durumlarda şansı çok yaver gidiyor. Müthiş vurdu yalnız. İki tane daha gol bulabilirdi böyle. Kaleyi bulan ilk şut olduğunu da belirtmeliyim. Kısır ve pas hatalarının çok yaşandığı bir maç izledik.

Trabzonspor farklı kazandıkları maçlarda da iyi futbol oynayarak kazandı diyemem. Bugün karşısında dişsiz bir timsah vardı sanki. Gol için hiçbir şekilde olumlu sinyal vermediler. Özellikle Batalla’yı son zamanlarda hiç bu kadar kötü görmemiştim. Kısa, uzun fark etmeksizin bir çuval pas hatası yaptı.

Son on dakika yine fark yapacak pozisyonları bulsalar da son vuruşlarda becerikli olamayınca, tek farklı galibiyet yetti Trabzonspor’a. Rıza hoca ile seri sürüyor. Tamam, kazanmak güzel ama artık oyun olarakta güzellikler görmeliyiz. Trabzonsporlular maç sonunu rahat geçirmek isterler herhalde. Son dakikalara iki farklı önde girip sırtını yaslayarak maçı takip etmek isterler. Örneğin son iki maç. Kasımpaşalı Michael Rangel ve Bursasporlu Yusuf Erdoğan müsait pozisyonları gol yapsalar belki galibiyet golleri gelmeyecekti. Çok kritik dakikalarda şans yanında oldu bordo mavililerin. Bursaspor iki haftadır futbolu unuttu adeta. Toparlanmazlarsa, aşağı doğru inmeye başlarlar. 

Hiç yorum yok