Murat Altun Yazdı: GECE IŞIL IŞIL ( FEYENOORD FENERBAHÇE )


Osmanlıspor'un müthiş başarısının ardından sıra Fenerbahçe'ye geldi. Derbi yorgunu temsilcimize tek farklı mağlubiyet yetiyor yorumlarını dinleyip durduk bütün hafta. Neden böyle bir psikoloji aşıladılar anlamadım. İki takımda da duygusal anlar yaşayacak isimler vardı. Fenerbahçelilerin gönlüne taht kurmuş Kuyt ve ilk resmi maçını oynadığı takımına rakip olan Robin Van Persie. Maçtan önce kurt hoca Avvocaat müthiş bir demeç verdi; ''Zorya Manchester United'ı mağlup edecek ve Feyenood ile beraber turlayacağız.'' Bu akıllıca hamle ile maçın ilk düdüğü çaldı aslında.

SOWEŞATA

Rakip baskılı başlasa da fizik açıdan üstün olan temsilcimiz cesaretlendirmedi onları. Çok sürmeden sağladık dengeyi. Hatta Lens ile net penaltımız es geçildi. Yan toptan bir pozisyon verdik sadece. Lens'in hücum hattındaki aksiyonları sinyali veriyordu zaten.

Sow çok enteresan bir adam. Top kafasına gelse yine roveşata vurma çabasına girişiyor. Bugün top adeta çekti onu. Rakibin ikramını röveşata ile bitirdi. Bu vuruşun ismini değiştirelim onun için. Soweşata olsun artık.

Rakibi rahat oynatmadık. Müdahalelerin çoğunda başarı sağladı sarı lacivertliler. İlk yarının son dakikasında direkten dönen top büyük şans anıydı. Geriye kalan zamanda gidişatı değiştirirdi. Volkan rahattı yan toplarda. Bu yarının en iyileri Lens ve Alper'di şüphesiz.

HARİKA PASLAŞMALAR

Hollanda takımlarının hücumu ne kadar iyiyse, savunması o kadar zayıf. Burada savunması devreye girdi Fenerbahçe'nin. Top geçirmediler. Ayrıca top sürekli kendilerinde kaldı akıllı paslarla. Dakikaları böyle erittiler. Önemli bir pozisyon vermeden güvenli şekilde rölantiye aldık oyunu. Son yirmi dakika umutları da tükendi Hollanda temsilcisinin. Güle oynaya lider olarak turladık.

İddiası olan temsilcilerimiz güldürdü yüzümüzü. Sevindiğim nokta, üst tura çıkma hesaplarına kalmadan kazanarak hemde lider çıkmamız. Çok alışkın olduğumuz bir durum değil. Advocaat gerçekten geldiği günden bu yana çok mesafe kat etti. İlk zamanlarda yaptığı tercih hatalarından dönünce, söz verdiği kasım ayından itibaren şahlandırdı Fenerbahçe'yi. Umarım daha nice zaferlerle coşturur bizi temsilcilerimiz. Yolunuz açık olsun.

Hiç yorum yok