Murat Altun Yazdı: AKYAZI DA OLSAYDI ( TRABZONSPOR ADANASPOR )

Adanaspor maçının Akyazı stadında oynanması bekleniyordu. Yetişmedi ne yazık ki. Kayserispor galibiyetinin ardından hoca değişikliğine gitmiş Adana ekibi karşısında, geçen hafta aldığı galibiyeti taçlandırma adına çıktı Trabzonspor. Galibiyet golünü kaydeden Bero'dan yoksundu bu mücadelede ev sahibi. İlk on sekiz de uzun süredir sakatlığı bulunan ve büyük umutlarla transfer edilen Fabian Castillo yer aldı. Yalnız Ersun hoca Durica haricinde, savunmada istikrar sağlayamadı bir türlü. Tabii bunu teknik adamın kusuru olarak saymamalıyız. Oyuncuların performansları ile alakalı.

ORTADA BİR MAÇ

Temposuz başladı mücadele. Orta alanda üstünlük kurma çabasındaydı iki takım. İlk yirmi dakikayı geride bıraktığımızda, ancak Trabzonspor'un atak girişimleri başladı. Gel gelelim kaleyi bulma konusunda başarılı oldukları söylenemez. Adanasporlu oyuncuların pas aktiviteleri fena değildi aslında. Onlar ev sahibinden daha etkisizdi rakip kalede.

Trabzonsporlular bekledikleri gole beklenmedik şekilde kavuştu. Renan Foguinho'nun asisti mi desem, ikramı mı desem, Yusuf Erdoğan'ın önüne lokum gibi bir top attı. O da affetmedi tabi. Çok geçmeden N'doye'nin ağır kaldığı pozisyon var ki fark ikiye çıkabilirdi. Muhammet Demir'in daha fazla forma şansı bulması taraftarıyım.

Foguinho damgasını vurdu ilk yarıya. Rakip oyuncuya gol pasının ardından eşitlik sayısını kazandırdı takımına. Durica'nın sarı kartına değinmek istiyorum; bazı oyuncular topa müdahale etmek isterken, gelişinin ve tehlikeli hareketinin ya farkına varmıyorlar ya da kabullenemiyorlar. Sürekli şahit oluyoruz bu pozisyonların itirazına. Sarı kartı görmek için illa rakibi sakatlamak gerekmiyor...

ONUR'A MI KALIR İŞ!

Devreden sonra Castillo hamlesi geldi Ersun hocadan. Hücuma hareketlilik getirdi doğrusu. Hızlı hücum ve adam eksiltmede başarılı olsa da final hareketinde aynı özveriye sahip değildi. Karşılaşma eşitlikle devam ederken, ceza sahasında bir hücum oyuncusunun sorumsuzluğuna şahit olduk. Arkadaşlarına yardıma gelmişken, yaptığı kontrolsüz hareketle, hem takımını eksik bıraktı hem de penaltıya sebebiyet verdi Edgar Da Silva. 

Penaltı golüyle öne geçen Trabzonspor'un Yusuf'un farkı ikiye çıkaran golüne kadar, yaşadığı anları tekrar izlemesi gerekir. Eksik Adanaspor Onur'un başarılı kurtarışları olmasa, beraberliği yakalayabilirdi. Bu anlamda turuncu beyazlı oyuncuların reaksiyonunu kutluyorum. Fakat Trabzonsporlu oyuncuların, bu anlara müsaadesini de kabul edemem.

Mehmet ile üç farklı öne geçen bordo mavililer çekti fişi. Skor güzel keyifler yerindeydi Karadeniz fırtınası adına. Nitekim çoğu taraftar, şu skor ve oyun Akyazı açılışında olsaydı düşüncesine kapılmıştır muhtemelen. Karşılaşmanın kritik oyuncuları Onur ve sonradan dahil olan Castillo oldu bence. Onunla beraber hem iki kanat süper işledi hem de Mehmet Ekici daha rahat hareket alanı buldu kendine. Bu sezon Trabzonspor ilk defa iki maç üst üste kazandı. Önümüzde ki haftalarda seri devam edecek mi merak konusu.

Hiç yorum yok