Murat ALTUN Yazdı: ŞİŞMANLARIN GECESİ ( KAYSERİSPOR – BEŞİKTAŞ )


Şenol hoca şaşırtmaya başladı bizi. Daha önce kadroyu oturtamadığını konuşuyorduk. Şimdi hem sistem değişti hem de sürpriz tercihler yaptı. Yalnız kimse deneyimli teknik adamı neden böyle yaptı diye sorgulayamaz. Çünkü bu sezon oyuncuları istikrarlı bir performans göstermiyorlar. Geçen sezon oyun anlamında yakaladıkları havanın peşinde kendisi. Değişimler normal. İşin enteresan tarafı, sezon başında, en çok şüphe edilen stoperler şuan takımın en iyileri. Kayserispor Galatasaray ve Fenerbahçe’yi elinden kaçırmıştı malumunuz. Bu sefer kazanmak için sahaya çıktılar. Büyük maçlarda büyük özveri sarf ediyorlardı. Gel gelelim bu akşam bütün dakikaları kendi yarı sahasında bitirdiler.
BENCİLLİK VE SAKARLIK
Kayserispor tatlı sert oyun anlayışıyla rakibine gözdağı vermek istedi maçın başında. Bu anlamda pek etkili oldukları söylenemez. Atiba'nın önderliğinde orta alanda oyun üstünlüğünü çabuk aldı eline siyah beyazlılar. Kayserispor neredeyse topla hiç oynamadı ve sürekli karşı ataklar peşindeydiler. Muammer müthiş kurtarışlarıyla maçta tuttu takımını. Kayserispor'da golü bulabilirdi ama Deniz Türüç'ün bencillikleri çok etkiledi. Konuk ekibi de Aboubakar. Golcüyüm diyen bomboş durumda altı pastan golü atar. Her geçen gün hayal kırıklığını arttırıyor Kamerunlu.
Caner önderliğinde hücumlar geliştirdi konuk Beşiktaş. Ama servis yaptığı isimler başarılı olamadı. Henüz ilk yarıda köşe vuruşu sayıları 8-0 siyah beyazlılar lehine. Gidişata bakıldığında, ilk yarının golsüz bitmesi en beklenmedik istatistik. Kayserispor takımında Umut Bulut performansıyla çok sırıtıyordu. Beşiktaş gibi baskılı oynayan bir takıma karşı, sahada kalması büyük hata. Ben olsam ikinci yarıya çıkarmazdım onu. Nitekim 80 dakika kaldı sahada…
MAZİYİ HATIRLATIYORLAR
Beşiktaş taraftarı, Atiba-Oğuzhan, Sosa, Mario Gomez dörtlüsünü çok özleyecek galiba. Oynadıkları oyundan eser yok bu sezon. Her pozisyondan sonra ‘şimdi o olsa gol olurdu, pası verebilirdi, kafayı vurabilirdi’ gibi serzenişler olacak gibi duruyor. Haksız değiller. Sürekli Caner’in ortalarını izliyor siyah beyazlı taraftarlar. Oysa geride bıraktığımız sezonda, tek paslarla gelen gollere alışmışlardı. Eğer bu performans devam ederse, efkâr daha da yoğunlaşacak gibi.
ŞİŞMANLAR DAMGA VURDU
İkinci devrenin ilk beş dakikası, ev sahibi adına kırılma anlarıydı. Bu bölümde gollere çok yaklaştılar. Özellikle Nakoulma’nın direkten dışarı giden şutu. Yalnız şu bir gerçek; Mersin İdmanyurdu performansından çok uzak. Artı Kayseri’ye geldikten sonra mantı ve pastırmayı fazla kaçırmış galiba. Şişman oyunculara tahammülüm yok.
Şenol Güneş üst üste hamlelerini yaptı kazanma adına. Hücum bölgesini iyice kalabalıklaştırdı. Doğru hamlelerdi bunlar ama gol beklenmedik şekilde geldi. Kayserispor’un şişman oyuncusu Nakoulma’nın karşı atağa çıkacakken, ceza sahasında rakibine verdiği akıl almaz top, Beck’in şutla karışık şans asisti ve Ömer Şişmanoğlu’nun temiz gol vuruşu kanatlandırdı Beşiktaş’ı.

Kara kartal tek kurşunlarla ilerliyor. Yalnız yaşadıkları stres hali çok enteresan. Rize deplasmanında Adriano ekstra bir gol attı. Bu akşam da rakibin yardımıyla oluşan atağı bitirdi Şişmanoğlu. Artık maçları koparamıyorlar. Çünkü pozisyonlardan gol çıkaramıyorlar. Takım savunmasında Necip müthiş işler yaptı. Bana göre maçın yıldızı. Kayserispor dengesiz bir takım. Karşı atakları çok kötü kullandılar. Sorarsanız oynadıkları oyunla puanı hak ettiler mi, bence hak etmediler. Sadece kaleci Muammer’e yazık oldu diyebilirim. Oynanan oyuna baktımızda, Şenol Güneş’in arayışlara devam edeceğini tahmin etmek zor değil. 

Hiç yorum yok