Murat Altun Yazdı: HAVA BOZDU ( TRABZONSPOR – ÇAYKUR RİZESPOR )


Trabzonspor’da keyifler yerindeydi bu karşılaşma öncesi. Galatasaray galibiyeti ve ardından zorda olsa kupada gruplara kalınması, camianın yüzünü güldürdü. Ersun Yanal kadro iskeletini büyük ölçüde oluşturmuş. Önümüzdeki haftalarda istikrar yakalar mı göreceğiz. Çaykur Rizespor’da Gençlerbirliği galibiyetinin moraliyle çıktı sahaya. Galibiyeti perçinlemek istediler Karadeniz derbisinde.

ÜÇÜNCÜDE CEZA KESİLDİ

Karşılaşmaya hızlı başlayan bordo mavililer rakip kalede hemen sonuç aldı. Uzun zamandır gol bulamayan Mehmet Ekici skor yapmış oldu böylece. Golden sonra da ceza sahası çevresinde göründüler fakat geride duran emniyet görevini üstlenmiş oyuncular pek güven vermediler doğrusu. Rizeli oyuncular karşı ataklarda iyi hareketlendi. Golün şokunu çok çabuk atlattılar.

Hava toplarındaki zaaflar daha ilk pozisyonda hissedildi ev sahibinde. Tehditler her geçen pozisyon daha belirgin olmasına rağmen önlem alınamadı ve üçüncü kafa vuruşunda gol geldi Kweuke ile. Tabelayla beraber oyunda dengelendi. Ne hikmetse orta alan mücadelesi hüviyetine büründü karşılaşma. Karşılıklı faullerle tempo düştü. Özellikle iki takımında savunma oyuncularının kademe hataları ve topları ıskalamalarını, hücum oyuncuları şansa çeviremedi.

DAYAK YERDİ!

Devreden sonra kazanma arzusu hissettiren takım bordo mavililerdi. Fiziksel olarak rakibine üstünlük sağlayıp hücum alanında daha çok gözüktüler. Üretkenlikte pek başarılı oldukları söylenemez. İlk yarıdaki gibi Rizespor karşı atak gerçekleştiremedi. Baskı pozisyonlar getiriyordu ev sahibine. Hatta N’doye ikinci golünü atabilirdi daha dikkatli olsa.

Maçın kırılma anı 63 ve 65. Dakikalarda meydana geldi. Başkahraman Oğulcan. Önce bomboş pozisyonda topu ayaklarına dolaştırıp mutlak gol pozisyonunu harcadı, ardından dönen topta ceza sahasında rakibine uçan tekme atarak penaltıya sebebiyet verdi. İnanın; Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Yılmaz Vural olsaydı, Oğulcan herhâlde dayak yerdi ondan!

Trabzonspor pozitif bir anlayışla hücuma pasla çıktı sürekli. Lakin pas sayıları fazlalaşmadan top kayıpları yaptılar ve yarıda kesildi hücumlar. Karşılaşmanın geri kalanında hücum pres uygulayıp topu kalesinden uzak tutmaya çalıştı ev sahibi. Fakat önceki haftalarda, hücumda ve hücuma çıkarken yaptığı top kayıplarından biri daha yaptılar ve uzaklaştıramadıkları top ağlara gitti. Pozisyonun trajik yanı; Kweuke topa vurmadan önce, iki oyuncu eliyle kendisini işaret etti ama bomboş durumda tamamladı topu…


Ersun hoca her ne kadar Galatasaray karşısında teknik dehasını konuştursa da bu karşılaşma sonuna doğru müdahalelerde yetersiz kalması, galibiyetin kaçmasında baş etken. Hikmet hocanın puan alma uğruna hamleleri sonuç verdi. Haftaya Beşiktaş önünde, camiadaki bozulan hava o karşılaşmaya nasıl yansır soru işareti. 

Hiç yorum yok