Murat Altun Yazdı: YAZIK ( ADANASPOR – GALATASARAY )


Reikerink’in bu haftaya kadar oynattığı oyunun defoları piyasaya çıktı Trabzonspor karşısında. Kötü oynadıkları maçlarda sürekli kazanıyorlardı ve farkına varılmıyordu bu olumsuzlukların. Mağlubiyetle beraber taraftarlar iyice farkına vardı negatif işlerin. Artık oyuncuların ayakları yere daha sağlam basar diye düşünüyordum. Savunmada geçen sezondan kalan zaaflar belli. Üzerine hala daha bana göre iki saatli bomba ile tandem oluşturulmuş! Serdar neden başlamadı anlayamadım doğrusu. Beşiktaş’ın puan kaybı Galatasaray’ı iştahlandırmamış ama Adanaspor’da alt sıralardan yukarı tırmanma adına, böyle bir rakibe karşı kendini kanıtlamak istedi tabi.

NİNNİ FUTBOLU

Galatasaray’ın oynadığı oyunu oldum olası anlamadım. Açık ve net taktik diye bir olgu yok! Takım sahaya sürülmüş. Sen çalım at Bruma, aynı şekilde Yasin, Podolski kaleyi gördün mü vur vs. Görevini başarıyla yerine getiren sadece iki kişi var. Selçuk ve Tolga. Kendi yarı sahasını geçmeyen takıma karşı al gülüm ver gülüm yapıyorlar. Topla buluşma konusunda birbirleriyle yarıştılar ama takıma faydalarından çok zararları var. Beşik sallar gibi sağdan sola gezdiriliyor top. Örnek verdiğim üzere aşırı yavaş oynuyorlar.

Adanasporlu oyuncular hiç yormadı kendini. Geride yedi ileride üç kişi Galatasaray takım savunmasına karşı pozisyona giriyorlardı zaten. Sarı kırmızılarda üretkenlik diye bir olay söz konusu değil. Özellikle son hareket ve final paslarında akıl sır ermeyecek hatalar yaptılar. Ev sahibi kesinlikle daha iyiydi. İlk yarının eşitlikle sonuçlanması Adanaspor için kayıp, Galatasaray için kazançtır.

Bilmem fark ettiniz mi; Galatasaraylı oyuncular anlaşamadıkları her pozisyonda birbirleriyle tartışıyorlar. El kol hareketleriyle öfkeli ikazlar yapıyorlar. Bu görüntü bana otorite boşluğunun olduğunu hissettirdi açıkçası. Yalnız ilk yarı Bruma ve Podolski’nin pozisyonlarına penaltı çalınsa, hiç itiraz etmezdim.

YİNE BİREYSELLİK

Galatasaray ite kaka gidiyor gerçekten. Mütevazı Adanaspor’a karşı bile, böyle silik bir futbol kabul edilemez. Reikerink hala oyunu okuyamıyor. Bruma ile beraber takımı ileriye iten Yasin niye çıkar; Podolski dururken! Hadi Adanaspor’un kalitesi düşük, elinden geldiğince mücadele ediyorlar, bu Galatasaray nasıl çalışıyor. Daha doğrusu çalışıyorlar mı? İyi çalışan takım bu kadar kötü olmaz!

Futbol adına söylenecek hiçbir şey yok. Koca bir yazık var! Ömrümüzden bir 90 dakika çaldılar. Sahada üzerine düşeni yerine getirenler bir elin parmağını geçmez. Bruma, Muslera, Carole ve Adanaspor kalecisi Karacic. Ekran başındakilere, tribünde futbol izlemeye gelenlere yazık. Bilet paralarını geri isteseler hakları. Bitse de gitsek havasında, uyutan iki takımı izlediler sonuçta.


Yine bireysel performansla maç kazandı Galatasaray. Böyle ligin sonunu göremeyeceklerini söylemek yanlış olmaz. Yanlışların ağırlıklı olduğu 9 haftada, geriye bakınca nasıl 20 puan topladı Galatasaray gerçekten beni düşündürüyor…

Hiç yorum yok