Murat Altun Yazdı: NEREYE KADAR? (AKHİSAR BELEDİYESPOR – GALATASARAY)



Geçtiğimiz hafta çok kötü bir oyun sergileyip son saniye golü ile kazanmasına rağmen, sarı kırmızılılarda kaybettik havası hâkimdi katılırsanız. Sabri yine yaptı yapacağını mevkisini geri alarak. Yönetim hala savunma ağırlıklı orta alan oyuncusunu kazandıramadı takıma. Aslında o yeterli olur mu şüpheli. Çünkü Galatasaray takım savunması yapamıyor. Yalnız potansiyeli yüksek olan Sinan Gümüş’ün, iki maçlık performansı baz alınarak kesik yemesini yadırgadım.

GİRME CEZA SAHASINA!

Galatasaray tam tabiriyle üç dakika geç çıktı karşılaşmaya. Bedenen görünüyorlardı ama ruhen hissedilir derecede yoklardı. İlk düdük ile beraber, Manisa temsilcisinin reaksiyonuna karşılık veremediler. Hele golde öyle hatalar zinciri mevcut ki ibretlik. Başkahraman Selçuk. Teknik heyet antrenmanda da rastlamıyor herhâlde. Ceza sahasında adam kontrolü paylaşımı neden yapılır, rakibine kafa vurdurmamak için. Aylardır Selçuk İnan’ın bu tür pozisyonlarda, kalçası veya sırtı ile kafa vuruşu yapmaya çalışan rakibini engellemekten başka bir derdi yok. Toplara sıçrama gayesi de. Bu şekilde davranacaksa, ceza sahasının önünde beklemeli, benden söylemesi.

Sarı kırmızılılar geriye düştükten sonra topu rakibine göstermedi. Yalnız Akhisar Belediyespor’un neden bu kadar geriye çekildiğini anlamadığım doğrusu. Sonuçta karşısında savunma yapmayı beceremeyen bir takım var. Sneijder yaptığı bencilliklerin farkına varırsa iyi olur. Sarı kırmızılılar önceki karşılaşmalarına nazaran daha fazla kilit pas eyleminde bulundu. Pozisyonlara da girdiler fakat son vuruşlarda iyi değillerdi kabul edelim. Yoksa beraberliği bırakın öne geçme imkânı bile doğdu ilk dakikalarda. Eren’e daha fazla servis yapılmalı!

YANLIŞ TEŞHİS

Hollandalı çalıştırıcı, ‘top bizde kalacak’ demişti hatırlayın. Fakat Galatasaray’ın takım savunmasının ne derece kötü olduğunu fark edememiş! Buyurun ilk 45 dakikadan örnek verelim; top sürekli Galatasaray’da kaldı, kaldığı sürede ne kadar faydalı iş yapıldı tartışılır. Akhisar Belediyespor iki kere gelip hepsinde isabetli kafa vuruşu yaptılar ve birini takımın süper gücü Muslera önledi. Demek ki siz takımın asıl sorununa çare üretmemişsiniz. Yanlış yöntemler üzerinde takılıp kalmışsınız. Top Galatasaray kalesine yaklaştığında, bütün sarı kırmızılı taraftarlar başını ellerinin arasına alıyor, gözlerini kapatıyor eminim. Hiç güven vermiyorlar. Takım savunması konusunda, belki de ligimizin en kötü takımlarının arasında, başı çekiyor sarı kırmızılılar.

SANTRAFORSUZ

Eren’in sakatlığı sonrası son derece anlamsız bir değişiklik yaptı Reikerink. Kulübede santrafor orjini bulunan tek isim Sinan Gümüş fakat tercih edilmiyor. Josue’nin oyuna girmesiyle 4-6-0 gibi bir şekle döndü sarı kırmızılılar. Hal böyle olunca Akhisar takımı, daha fazla göründü rakip kalede. Çünkü geride tehditkâr kimse kalmadı.

Atamayana atarlar kuralı bir kez daha girdi devreye. Üst üste atakları değerlendiremeyen ve Muslera’ya takılan ev sahibi, anında yediği karşı atağı savuşturamadı. Nitekim öne geçmesine rağmen, ilk yarıya nazaran topa daha az sahip oldu sarı kırmızılılar. En büyük etken yaptıkları inanılmaz pas hatalarıydı.


Reikerink’e ‘son 20 dakika ne planladınız?’ diye sormak isterdim. İnanılmaz hatalar yapan, sürekli gollük pozisyonlar veren, afallamış savunmaya bir taze kan düşünmemesi enteresan. Bu oyunla lig sonunu göremezler. Nereye kadar Muslera ile maç kazanacak Galatasaray! Sorumluluk alması gereken isimlerin ciddi şekilde düşünmesi lazım. Aynı performans devam ederse Sinan Gümüş’e yapılan uygulanmalı! Hakkını teslim edelim; Carole 90 dakika boyunca kimsenin yapamadığı, daha doğrusu orta alan oyuncularının yapması gerektiği düzeyde bir asist ile Bruma’yı uçurdu. Şampiyonluk istiyorlarsa daha çok çalışmaları gerekiyor. Büyük takım böyle savunma hataları yapmaz…

Hiç yorum yok