İKİ KUPA MI DEMİŞTİN (GALATASARAY – KARABÜKSPOR)

Bütün yaz taraftar bu günü bekler, takımlarına özlem duyar ve buna ithafen mesajlar paylaşır; sonra sayın yönetemeyenler(!) aldıkları ‘adaletsiz’ karar ile insanların heveslerini kursağında bırakır. Kameralar var teknoloji sağlam diye gözdağı verilir, sorumsuz, kendini bilmez holiganları aralarından seçemez, suçu günahı olmayan, işe yaramaz ‘passolig’ sahibi taraftarlar, TV başında somurtarak oturur. Bakalım daha ne kadar insanları ‘kendi paralarıyla rezil edeceksiniz’. Konya’da meşaleleri şuursuzca sahaya atanların kimlikleri tespit edildi mi? Ömür boyu men verildi mi? Onlar bir daha tribünlere girecekler, siz bir daha masumları cezalandıracaksınız! Yazık gerçekten…

Hollandalı çalıştırıcı beklenen kadroyu sürdü sahaya. Henüz orta alana beklenen isim kazandırılmadı. Lassana Diarra konusu gündemde. Rus kulübü ile yaşadığı sorunun halledilmesi lazım. Ellerini bu bölge için çabuk tutmaları  gerek.

AYNI TAS

Geçtiğimiz sezon Galatasaray’ın tabiri caizse kendi çabasıyla yediği golleri hatırlayın. Yeni transferlerin gerek sakatlık gerek takıma odaklanamaması itibariyle aynı isimler çıktı bu dörtlüde. Değişen bir şey vardı diye sorarsanız maalesef. Chedjou ve Hakan Balta zaten ağır stoperler ve bana göre yan yana oynatılmaları hata. Beni en çok hayal kırıklığına uğratan isim Linnes.

Sarı kırmızılılar hala hızlı oynayamıyor. Şu amaçsızca yaptıkları hazırlık paslarını bir türlü bırakamadılar. Sürekli değinirim; skor tabelasında rahatladığın zaman sineye çekilebilir bu paslar ama uyguladıkları bu anlayış, kendilerine zaman kaybı. Kendi sahasında oynayan Galatasaray’ın ilk yarım saatte kaleyi bulmayan şutu bile yokken, rakibinin net gol fırsatlarını harcaması kabul edilemez.

SORUN BEYİNDE

Bir takımın iyi oynaması için bazı unsurlar vardır; kaliteli oyuncular, iyi antrenör gibi. Antrenör iyi mi hala kararsızlık hâkim. Oyuncular kaliteli mi evet ama kâğıt üzerinde! Kadro içerisinde de takımı oynattıran yetenekler mevcut olur bazen. Oyuna liderlik eden, takımı toparlayan nadir isimler vardır. İşte Galatasaray’ın sorunu burada. Galatasaray takımını Selçuk ve Sneijder’in kötü oyunu etkiliyor. Öncesine nazaran hiç sorumluluk almıyorlar. Yalancı oyun ile resmen kandırıyorlar. Tolga defansif yükü üstlenemez. Çok açık. Hücuma katkı veremedikleri gibi rakibi de karşılayamıyorlar. Şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan takım bu kadar kötü olamaz. Eğer bahsettiğim isimler kendine çeki düzen vermezlerse, duygusal davranmadan çabucak kızağa çekilmeli! Unutmadan; Reikerink’in ilk yarıyı beklemeden Linnes’i oyundan almasını takdir ettim. Oyunundan memnun olmadığı oyunculara devreye kadar sabreden teknik adamlara örnek olsun bu hareket.

KAZANMAYA GELMEMİŞLER

Sanırım Karabükspor karşısında bu kadar kötü bir Galatasaray beklemiyordu. Kaçırdıkları gollerde konsantre olmadıkları çok belli. Eğer kazanmayı düşünerek, buna odaklanarak mücadele etselerdi, Bu denli kötü oynayan Galatasaray’ı rahat yenerlerdi. Bas baya puan alalım yeter düşüncesi vardı konuk ekipte.

Sarı kırmızılı oyuncularda formanın hakkını veren tek isim her zamanki gibi Muslera. Eğer gününde olmasaydı 70. Dakikada bitmişti maç. Galatasaray’ın gole yaklaştığı iki pozisyonun kahramanı Chedjou. İşin tuhaf yanı iki müsait pozisyonda da dengesiz vuruş yapıp harcadı. Golün asistini yapan da kendisi. Ya diğerleri? Yoklardı sahada. Son bölümde Tolga’nın çabası vardı yalnız.


Galatasaray bırakın üç puanı bir puanı bile hak etmedi kusura bakmayın. Şampiyon olacağım diyen takımın bu kadar kötü oynamaya hakkı yok. Gerçekten üzüldüm Karabükspor’a. İnanılmaz goller kaçırdılar. Reikerink hoca ‘bizim hedefimiz iki kupa’ dedi maç öncesi. Biri beni bu takımın iki kupa alacağına inandırabilir mi? Dile kolay bu söylemler. Takımının oyununa güvenirsin, iddialı konuşursun. Neye dayanarak böyle konuşuluyor anlamadım. Bana göre Hollandalı antrenörün hedefine ulaşması için önce top oynatması ve oyuncuların kendilerine çeki düzen vermesi lazım…

Hiç yorum yok