Murat Altun Yazdı: İYİ SİNYALLER VE ZAAFLAR (GALATASARAY – MANCHESTER UNİTED)

Defansa yönelik orta sahası olmayan, santraforu bulunmadığı iddia edilen ve aslında gözlerinin önünde olan Galatasaray İngiliz devinin karşısına bu şekilde çıktı. Bu karşılaşma için Sinan Gümüş'ün ileri uçta tercih edilmesi güzel. Bunun eleştirisini yapmıştım, okuyanlar bilir. Santraforu yok denilen takımda, toplam kalan dört kanat oyuncusu bulunurken, alt yapıda santrafor eğitimi almış Sinan'ı kanat rotasyonunda kullanmak akıl kârı değil.

İSTATİSTİK KASIYORLAR
Öncelikle şuna değinmek gerekiyor; eğer büyük takımsan, rakip kim olursa olsun ilk atakta gol yememelisin! Bu gösteriyor ki hâlâ savunma zaafları var. Özellikle yan toplarda topu çok zor uzaklaştırıyor sarı kırmızılılar. Forma satışından 90 milyon Euro hasılat elde edilen İbrahimovic yine klasına yakışır yazdı golü.
Son yıllarda Galatasaray'da tuhaf bir oyun yapısı türedi. Hazırlık pasına yeni bir boyut kattılar adeta. Sanırım ileri gidecek güçleri olmadığı için kendi yarı sahalarında amaçsız, yararsız paslar yapıp duruyorlar. Haliyle abartınca, topu da kaybedip kalesinde tehlike yaşıyor temsilcimiz. Kalibresi çok düşük takımlarda bile bu kadar aşırı olmuyor verdikleri görüntü. Sonra maç bitimi bir bakıyorlar; waw! Galatasaray Manchester United karşısında 400 pas yapmış; 300 tanesi kendi yarı sahasında... Böyle futbol oynanmaz! Acilen bu alışkanlıklarından kurtulmaları lazım. Öndeyken tempo düşürme amaçlı uygulansa, bir nebze sineye çekilebilir tabi. Aşırısı zarar yine de.
Temsilcimiz beraberliği yakalayıp, ilk yarım saati geride bıraktıktan sonra, sihirli değnek değmiş gibi keyif vermeye başladı. Tek toplar, şutlar, göze hoş gelen futbol eminim tüm futbol severleri benim kadar şaşırtmıştır. Hele hazırlık döneminde parlayan Bruma öyle bir gol attı ki tekrar tekrar izlenir. Bir oyuncunun, ertesi sezonda bitiriciliğinin ikiden ona fırladığına şahit olmamıştım. 41 kere maşallah.
SANTRAFOR ALDIRMAYIN!!!
Her zaman bu konuda kendisini savundum; Sinan Gümüş bu takımda banko santrafor olmalı! Eğer taraftar santrafor alın diye tutturursa, altın çocuğa büyük haksızlık yapılır. Ne oynarsa oynasın, örnek veriyorum Niasse, Bony gibi isimlerin arkasında beklemek zorunda kalacak. Avrupa kupalarında cezası nedeniyle oynayamayacak Galatasaray bu durumda bu cevhere şans vermeyecekse; bir daha alt yapısından falan bahsetmesin! Tekrar söylüyorum; alınacaksa Sinan'ı destekleyen bir forvet alınmalı. Umarım Galatasaray taraftarı bu fikirde birleşir...
BAŞ GÖSTEREN ZAAFLAR
Manchester United ikinci yarının başlangıcından itibaren müthiş baskı kurdu. Daha ne olduk demeden öndeyken iki farklı geri düşmemiz, takımımızın kırılgan yapısının göstergesi. Ben Serdar'ın yerinde olsam, Rashford'u oraya kadar nasıl getirdim diye, Muslera'nın yerinde olsam, Fellaini'nin kafa vuruşunu nasıl izledim diye sabaha kadar düşünürdüm...
Bu karşılaşmada Galatasaray'ın hücuma odaklandığında ne kadar etkili olduğunu, savunma yapması gerektiğinde agresifliği yansıtmadığını gördük. Orta saha ikinci 45 dakika yoktu desek yeridir. Özellikle Linnes'in bu denli dağılmasını beklemiyordum. Bence Sabri onu kesecek. Serdar hazır değil, Chedjou eski günlerini aratıyor. Belki bu seviyelerde bir takımla yıl içerisinde karşılaşmayacaklar ama büyük dersler alınması gereken bir hazırlık oldu.

Skora aldanmıyorum. Berbat geçen bir sezonun ardından, hazırlık döneminde, Galatasaray bu karşılaşmada skora rağmen iyi sinyaller verip taraftarını mutlu etmiştir. Bu akşam üzerinden bir sezonluk ders çalışabilir sarı kırmızılılar. Yapması ve yapmaması gereken her şey mevcut. Bir daha söylüyorum; tekmeye kafa uzatan Sinan'ı yedek bırakacak bir santrafor ısrarı yapmayın! Yazık edersiniz...

Hiç yorum yok