MURAT ALTUN YAZDI:NE OLDU ŞİMDİ (FENERBAHÇE MONACO)

Kadroları görünce kimse şaşırmamıştır. Bir ümit 4-2-3-1 sistemini gözlesekte umduğumuzu bulamadık ve beklenen sistem sahaya yansıdı. Basın toplantısını seyrederken Leonardo Jardim tuhaf bir açıklama yaptı, 3-5-2 sistemine göre kadro kurdular diyerek. Bu demeç Fenerbahçe lehine ümitlendirdi beni. Futbolu bilen biri, şuan ki kadro için bu yorumu yapmaz! Belki de rehavet çabasındadır.
SONUNDA EMENİKE
Henüz ilk saniyelerde Salih ile çabuk ısındık. Top girmek istemedi adeta. Bu gol olsaydı, eminim Deivid'in Chelsea ağlarına gönderdiği efsane gol gelecekti herkesin gözünün önüne. Yine de Salih top ayağındayken istenilen katkıyı veremiyor takıma. Tek dokunuşlarda göze hoş gelen oyunu var ama topu ayağında çok tutarak gereksiz top kayıpları yapıyor. Zaten orta alanda, takımı ileri itecek özellikte biri yok. Aatıf ile başlanamaz mıydı diye düşünmedim değil. Anca Fernandao'ya havadan top atılıyor indirirse, Emenike'ye uzun ara pasları deneniyor becerirse... Büyük handikap bizim için. Bu sistem ile Hasan Ali ve Wiel'in zorlanacağını düşünmüştüm ama çok şükür korktuğum olmadı. Hatta mükemmele yakın oynadılar.
Hazırlık döneminde Emenike sevindirmişti diri görüntüsüyle. Gel gelelim yakaladığı ilk iki pozisyonda üzdü bizi. Önce harika sayılabilecek ortaya zıplayarak vurmak istemesi, ardından bitiricilik konusunda zayıf kalması golü geciktirdi maalesef. Nijeryalı golcünün fizik gücünü överiz her zaman. Bizi, bu özelliğini kullanarak öne geçirdi sonunda. Yalnız bu kadar üstün oynadığımız bir yarıda, ceza sahasına rakip ilk defa girmişken, övündüğümüz defansımızın acemice hatası, devreye önde girmemizi önledi.
ÖFKEMİZ DAHA SICAK
En son, temsilcimiz Avrupa'dan nasıl elendi biliyoruz. Unuttum sanmayın; hakemin buz gibi golümüzü nasıl yediğini! Tekrar tekrar izledik beraber. İyi niyetli bir karar değildi bana göre. Son zamanlarda farklı branşlar altında, temsilcimizin böyle vakalara maruz kalması talihsizlik. Daha Ivan Bebek öfkesi dinmemişken, üzerine maç sonunda alınacak istenmeyen skor kendisini hedef haline getirirdi. Ne olursa olsun daha dikkatli olmalılar.
HERŞEYE RAĞMEN
Kesinlikle rakibimize fizik anlamında çok üstünlük kurduk. Nitekim oyun içerisinde geliştirmemiz gereken birkaç unsur var. Sanki bu sistem üzerinde hücum hiç çalışılmamış. Diğer yönden baktığımızda, yediğimiz talihsiz gol dışında savunmamız geçit vermedi. Ağlara giden ve ofsayt olarak geçersiz sayılan pozisyonu saymazsak. Sevindirici olan Fransa’ya avantajla gitmemiz. Üzücü olan ise bunca gol pozisyonunun üzerine sadece tek farklı kazanmış olmamız.
Şuan sahada ve elde bulunan isimlere göre, sergileyebileceği en iyi futbolu oynadı sarı lacivertliler. İlk karşılaşmanın kendi evimizde olması bana göre avantajdı. Takımın bel kemiği Mehmet Topal rövanşta bir aksilik olmazsa sahada olacak. Kaybetmememiz gereken maçta, bize artı bir güç. Bana göre karşılaşmanın yıldızları Hasan Ali ve Wiel. Emenike’nin iki golü onları gölgede bırakmasın.
Pereira’nın tribünde olması lehimize bence. Kenarda oyunculara negatif enerji verdiği düşüncesindeyim. İstenilen transferler tam olarak bitmemiş, Harika iki gol atan Emenike oyundan erken alınmış, kaleci dahil dokuz defansif oyuncu sahaya sürülmüş, taraftarın büyük kesimi bilet fiyatlarına tepki göstermiş, çoğu gelmemiş, sonuç; Fenerbahçe Monaco’yu eze eze yenmiş! Daha ne olsun? Fenerbahçe II. Louis stadyumunda tur sevinci yaşayacak. Yeter ki yediğimiz goldeki gibi hatalar yapmayalım.
Eşleşmenin gerçekleştiği gün, tüm futbol severler; 'zor kura, Monaco önde' başlıklarında birleşmişti. Herkese; ‘olumsuz düşünmeyin, Monaco grup maçları öncesi iyi hazırlık olur’ mesajı vermiştim. Çoğu kişi beni dinlemedi; bakın ne oldu şimdi?


Hiç yorum yok