Barış Çetin Röportajı

Altyapısından yetiştiği Sandıklıspor’a sezon başında dönüş yapan Barış Çetin, tecrübelerini, futbol yaşantısını ve hedeflerini Orhan Onur Gemici'ye anlattı.


baris_cetin_4


Barış Çetin Sandıklıspor’da yetişen bir futbolcu. Sandıklıspor’daki futbol hayatın nasıldı?

14 yaşımdayken Sandıklıspor’da futbola başladım ve aynı yıl amatör lisansım çıktı. Hocalığını babam, Süleyman Çetin’in yaptığı A ve B genç takımlarda oynadım. Sandıklıspor altyapısındaki bütün takımlarda forma giydim, takım kaptanlıkları yaptım. Birkaç sene sonra A Takım’a yükseldim. A Takım’ının hocalığını yine babamla birlikte İsmail Arık yürütüyordu. Sandıklıspor A Takımı’nda oynarken Afyonkarahisar İl Karması’na seçildim. Seçildiğim bu karmayla profesyonellik yolu açılmış oldu.

Futbolda profesyonelliğe geçiş hikayenle devam edelim. Nasıl profesyonel oldun?

Afyonkarahisar İl Karması ile gruplara kaldık. Grup maçlarımızı izleyen takımlardan 8-10 tane Bank Asya takımı vardı. O zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan transfer teklifi gelince, hiç düşünmeden kabul ettim. 2002-2003 sezonunda profesyonel oldum.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan başka hangi takımlardan teklif aldın?

Hepsini şimdi hatırlayamıyorum. Elazığspor, Denizlispor, Manisaspor, Karşıyakaspor’dan teklifler gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un hocası Ali Osman Renklibayla da görüşmüştük. Konuşması samimi geldi. Bende hiç düşünmeden imzayı attım. Keşke imza atmasaydım. Çünkü son maçta Beşiktaş PAF Takımı’ndan izlemeye geldiler ve beni istediklerini söylediler. A Takım ile idmana çıkarsın, altyapıyla maçlara çıkarsın dediler. Ama ben İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a imza attığım için Beşiktaş ile anlaşamadım.

Acaba İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a imza atarken aceleci mi davrandın?

Denenmek için bir çok takıma gitmiştik. Kulüpler yetiştirme bedeli ödeme konusunda sorunlar çıkartıyorlardı. Bende artık, o sene futbolu bırakmayı düşünmeye başlamıştım. Üniversete sınavlarına hazırlanmaya başlayacaktım. Bir şans olarak Afyonkarahisar İl Karması’na seçildim. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan teklif gelince de çok fazla düşünmek istemedim. Hemen imzalamak istedim. Aslında iyi de yapmışım diyebilirim.

Birçok profesyonel takımda forma giydin. Sezon başında da altyapısından yetiştiğin Sandıklıspor’a transfer oldun. Sandıklıspor’a dönüş hikayeni senden dinleyelim.

Sandıklıspor, beni geçen yıl da istedi. Geçen yıl devre arası Sandıklıspor Onursal Başkanı İsmail Elibol ile görüşmüştük. Bayrampaşaspor’dan para sıkıntılarından dolayı ayrılacakken, param yatınca ayrılamadım. Bu sezon başı Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ile görüştük. Ben normalde 2. Lig takımı Tepecikspor ile anlaşmıştım. Bir futbolcunun her zaman hedefi üst liglerde oynamaktır. Anlaşmamda sıkıntı çıkınca, oradan ayrılmak zorunda kaldım. Daha sonra, Sandıklıspor’dan teklif gelince yuvaya dönüş yaptık....

Devamı Aralık 2014 sayımızda

Hiç yorum yok