ŞAMPİYONLAR KALDIĞI YERDEN


2019 Yunanistan’da gerçekleştirilen Yıldızlar Avrupa Kulüpler Şampiyonu olmayı başaran Çağrı Kızıl Tekvando Spor Kulübü, Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından  Arnavutluk’da düzenlenen ve tüm kategorilerde 56 ülkeden 2560 sporcunun mücadele ettiği World Taekwondo President Cup’da gençler kategorisinde 5 madalya alarak bayrak taşıyıcılığı geleneğini sürdürdü.


Müsabakalara toplamda 56 Ülkeden Amerika, Rusya, İspanya, gibi Taekwondonun başarılı ülkelerinin en iyi sporcuları katıldı.  +68kg Genç Kadınlarda 2019 Yıldızlar Dünya Şampiyonu Zehra Begüm Kavukçuoğlu, 2021 Gençler Avrupa Şampiyonu Rus rakibini finalde eleyerek altın madalya kazanmayı başardı. Geçtiğimiz hafta 49kg Genç Kadınlarda Turkish Open Turnuvasında altın madalya kazanan Elif Sude Akgül ise final müsabakasında Rus rakibi karşısında berabere biten mücadele sonrasında hakem kararı İle 2. Olarak gümüş madalyaya uzandı. Aynı siklette bir diğer Dünya Başkanlık Kupası Şampiyonu Sporcumuz Hacer Akçay ise çeyrek finalde Sırp rakibini yenerek 3. Olmayı başardı. 55kg Avrupa Şampiyonu Milli Sporcu Meryem Elif İyin ise İtalyan, Rus ve çeyrek finalde son Avrupa Şampiyonu Polonyalı rakibini mağlup ederek yarı finale çıkmayı başardı. Yarı finalde Hırvat rakibine karşı üstünlük sağlayamadı ve 3. lük elde etti. Son olarak 2019’da açtığı Türk bayrağı ile tüm dünyada konuşulan Selen Gündüz, 52kg Genç Kadınlarda harika maçlar çıkararak yarı finale kalmayı başardı. Böylelikle Çağrı Kızıl Spor Kulübü sporcuları dünyanın en önemli taekwondo turnuvalarından birinde ülkemizi bir kez daha başarı ve gururla temsil etti. Bu dereceler sonrası toplamda 7 Sporcu temmuz ayında Estonya ‘da yapılacak olan U21 Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda ülkemizi milli forma altında temsil etme hakkı kazandılar. Ayrıca olimpiyat yolunda güzel puanlar alarak adım adım hedefe doğru yaklaşmaya devam ettiler.



Bu zorlu organizasyonda ilk dörde girme başarısı sağlayan sporcuların milli takıma seçilmeye hak kazanması organizasyonda başarıyı daha da önemli hale getirirken Baş Antrenör Çağrı KIZIL ‘ın öğrencileri bir rekora imza attı, tam 7 sporcunun milli takıma direkt katılması teakwondo sporunda yeni bir rekor olarak tarihe geçti.


Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek Çağrı Kızıl Spor Kulübü sporcuları ise şu şekilde;

46kg Fatmanur ÖNER

46kg Şeyma KÖSEOĞLU 

49kg Hacer AKÇAY

49kg Elif Sude AKGÜL

52kg Selen GÜNDÜZ

55kg Meryem Elif İYİN 

73kg Zehra Begüm KAVUKÇUOĞLU

 





Hiç yorum yok