Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonası

 

 Çağrı Kızıl: “Bu yol olimpiyata gidiyor.”



Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonası’nın ardından Çağrı Kızıl Taekwondo Kulübü kurucusu ve 2019 Kulüpler Avrupa Şampiyonu Çağrı Kızıl açıklamalarda bulundu. Kulüp sporcuları Şeyma Köseoğlu ve Canan Gündüz’ün yer aldığı şampiyonanın ardından Kızıl, bundan sonraki hedeflerinin 2022 Dünya Taekwondo Şampiyonası olduğunu söyledi.

 

 

“Türkiye Açık Taekwondo Şampiyonası’nda rekor başarı elde ettik.”

Gençler Avrupa Taekwondo Şampiyonası öncesi yoğun bir çalışma sürecinden geçtiklerini belirten Çağrı Kızıl bu aşamada da birçok başarı elde ettiklerini söyledi. Deneyimli antrenör, ‘’Gençler Avrupa Taekwondo Şampiyonasına hazırlıklarımız Ocak ayında başladı, yaklaşık 10 ay süren bir hazırlık döneminde birçok uluslararası şampiyonada çeşitli başarılar elde ettik. Türkiye Açık Taekwondo Şampiyonasında tam 7 final oynadık ve rekor bir başarı elde ettik ardından Dünya Başkanlık Kupasında 4 madalya Arnavutluk’ta 23 ülke den 346 spor kulübü arasında 2. olan Ukrayna nın tam 2 katı puan alarak Şampiyon olmayı başardık.Bazı ülkelerin Milli takım olarak katıldığı turnuvada en başarılı takım olmak büyük gurur verdi.

Böyle büyük bir başarının ardından Türkiye Şampiyonasında mücadele ettik oradaki elemleri geçtik Milli Takım seçmesinden de Şampiyon olarak çıkmayı başardık. Gençler kategorisine 2021 yılı itibari ile 2004-2005-2006 doğumlu sporcular katılabiliyor bizim kadromuz 2006 ağırlıklı çok genç aslında buna rağmen uluslararası arenalardan şampiyonluklar ile dönmeyi başardık’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 





“İkisinin de madalya maçında elenmesi bizi üzdü.”



Türkiye’nin 8 madalya kazandığı Gençler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na Çağrı Kızıl Taekwondo Kulübü’nden iki sporcu katıldı. Konuyla ilgili Kızıl, ‘’  Avrupa Taekwondo Şampiyonasına 2 sporcumuzu milli takımımızın hizmetine sunduk Şampiyona 14.11.2021 tarihi itibari ile sona erdi. Türkiye olarak 2 altın 2 gümüş 4 bronz madalya kazanıldı. Sporcularımdan 46 kg Şeyma Köseoğlu Yunan rakibine ve 44 kg Canan Gündüz ise Belçikalı rakibine 3 raundu berabere biten mücadelede  altın vuruşta maalesef elendi. İkisinin de çeyrek final yani madalya maçında elenmesi bizi oldukça üzdü ancak bu bir yolculuk, olimpiyata giden bir yolculuk. Bu yolda engeller zorluklar mağlubiyetler de olacaktır. Bizim için bir tecrübe daha oldu artık hedefimiz 2022 Dünya Taekwondo Şampiyonası’’ dedi. Deneyimli antrenör 2022 Dünya Taekwondo Şampiyonası’na daha fazla sporcu ile katılarak madalya kazanmak istediklerini de ekledi.


Haber: Esra Çay

 

 

Hiç yorum yok