PSİKOLOJİK EŞİK (Kayserispor Galatasaray)

 

Ankaragücü maçında hakem vukuatına maruz kalıp, üstüne futbol olarak reaksiyon veremeyip puansız dönülmüş, tekrar galibiyet serisi diye çıktığı yolda rakibine kendi ayağıyla iki gol hediye edip fazlasını atamamış, üzerine Belhanda ayrılığı sonrası kaos ortamı artmış vaziyette maça çıktı Galatasaray. Karşısında da evinde beş maçtır kaybetmeme özgüvenine sahip Kayserispor var üstelik.

Çıktı ama 30. haftada sistem değişikliğine giderek! Çok tehlikeli bir karar. Bütün sezon oynadığın kurguyu sona yaklaşırken değiştirmeye herkes cesaret edemez! O Fatih Terim işte. Arayışta olmak, maçtan önce çıkacak oyuncuları kafadan yazamamak sorun mu sorun. Rotasyon işi fazla abartılmamalı! Sivasspor maçında bunun sıkıntısı tabelaya yansıdı. Maç öncesi tahmin yürütülen malzemeyi vermeden, kaos konuları kapandı mesajı verip yüreklere su serpti hoca. Saha içindeyiz dedi açıkça.

Galatasaray sistem değişikliğine rağmen, anlayışından ödün vermeden başladı maça. Yine geriden oyun kurma ve boşluk arama pas oyununu uygulama gayretindeydi. Yalnız bireysel olarak özgüven eksikliği göze çarpıyor. Oyuncular inisiyatif almıyor şans yakaladıklarında. Şut pozisyonlarında en son tercih görüyorlar. Topla rakip eksiltmeyi herkes denemiyor. Bu konuda cesaretli olmalılar. Sürekli pasla gole gitmeye çalışırsan rakibini rahatsız etmezsin, ürkmez senden. Karşısına geldiğinde nasıl olsa çalım denemeyecek, cepheden kaleyi gördüğünde şut atmayacak rahatlığını verirsen, direnç kazandırırsın. Geçen haftadan ders almamış savunma oyuncuları. Yine yoktan gol göreceklerdi Henrique becerikli olsa. Geri pas hastalığı var! İleride iki tane santraforun mevcut, geri pas veya yana pas atacağına onlara şişir topu daha iyi. Bu hafta içi kulakları iyice çekilir.

Galatasaray öyle güzel dakikada gol buldu ki ev sahibinin bütün planlarını alt üst etti. Maçın kırılma anı Henrique'nin atamadığı gol değil, Falcao'nun zor golüdür! İkinci yarıya iki takım aynı şekilde çıksaydı, maç son dakikalara sıkışırdı. Gidişat o yöndeydi. Kaliteli ayağın bir dokunuşu ibreyi konuk takıma çevirdi. Bundan önce Fatih Terim'e hep değişiklik dakikaları için serzeniş ederdik, bu sefer her değişiklik ile maçı çözdü! Herkes Feghouli ve Onyekuru demiştir ama ben Kerem'e parantez açayım; Hücumda en cesur oyuncu. Top ayağında iken markaj ve ikili mücadele içerisinde aksiyonları en verimli şekilde yerine getiren kişi. Bu konuda arkadaşları onu örnek almalı. Hem hızı, hem tekniği hem de oyun zekası var maşallah. Daha fazla süre aldıkça, keyif veren futboluyla büyüleyecek. Usta daha zamanı var diyorsa bekleriz. Emre Kılınç tam anlamıyla görünmez kahraman. Sivasspor maçında oynamamasını ciddi eleştirmiştim. Dişlinin çok önemli bir parçası. Çok fazla göze batmadığı için olumsuz görüşler görebilirsiniz, o çoğunluğa inanmayın. Saf topçu! 

Maça kadar Galatasaray taraftarının üzerinde ölü toprağı vardı. Birileri Belhanda yüzünden takımın morali yerlerde, efendim Fatih Terim istifa eder yaygarası yaptı. Kadroyu görünce maç sonu önümüzdeki sezonun planlamasını yaparız diyenler doldu. Futbol iklimi Galatasaray taraftarının bir bölümünü yormuş görünüyor. Aralarında FatihTerim önderliğinde inanç aşılayanlar haklı çıktı. Bu maç psikolojik eşik aşıldı. Cuma günü bunun devamı gelirse daha olumlu cümleler kurulur. Çok iyi oynadıklarını düşünmüyorum. Dediğim özgüven ve karşıya kendini kabul ettirme mantalitesini yansıtırlarsa, bu kalite acayip işlere imza atar. 

Hiç yorum yok