KRALIN FERMANI (Türkiye Hollanda)

 

Şükür ki uluslar liginin kötü izlerinizi biraz olsun yok edip, tıpkı Avrupa şampiyonası gruplarına başladığımız gibi dünya kupası elemelerinin en önemli takımına karşı galibiyet ile başladık. Kadro tercihlerinde çok tartışacak bir durum yoktu. Sadece maç kadrosuna Halil girebilirdi. Karşımızda yeni bir jenerasyon yakalamaya çalışan köklü bir ekip vardı ama eski havalarından uzaklar.

Genele baktığımızda onlardan iyiydik diyemem lakin ayağımıza gelen fırsatların kıymetini bildik dersem itirazınız olmaz sanırım. Bu maçta VAR sisteminin olmaması işimize yaradı. Tartışmalı anlar olmasa iyiydi çünkü yarın aksi şekilde başımızı da ağrıtabilir! İlk golden önce bir penaltı kontrolü olsa belki gol iptal edilecekti. İlk yarının sonunda Okay'ın çevirdiği top çizgiyi geçmiş olabilir! 

Kendini geç bulan ama pir bulan golcümüz tarihi bir performans ile şenlendirdi gecemizi. İlk golde şans yanında olsa da hat-trick yaptığı gol ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi. Rakibimiz aynı bölgeden dört tane vuruş deneyip çerçeveyi tutturamazken kral tek seferde teslim aldı rakibi. Allah sağlık versin, birkaç sene daha üst düzey oynayacak fiziki yapı görüyorum. 36 yaşında boşuna transfer yapmadı Avrupa'ya. Hakan'ın vuruşunu unutmayayım. Trtspor'a bir röportaj için bağlanıp, ülkemizde kendisini eleştirenlere sitem etmişti. Söz verdiği gibi hem kulüp hem ay yıldızlı formamız altında sahada veriyor cevabını. Böyle devam etsin.

Bu maçta tek handikap, 3-0 gibi rahat bir skor ile devam ederken savunmaya gömülmemiz. Resmen gollere davetiye çıkardık. İki dakika üst üste şok goller göstere göstere geldi. Psikolojik olarak çökerttik kendimizi, onların inancını arttırdık. Belki Burak çok öne çıktı ama Çağlar'a da ayrı parantez açmalıyız, müthiş savundu hatta bezdirdi! 

Maç sonuna doğru eminim Uğurcan için olumsuz yorumlar yapılmıştır belki de hazırlanmıştır. Son düdükten önce taslakta duranların hepsini sildirdi. Kurtarışları ile kaleyi kolay kolay bırakmam mesajını aldık. Stoper de kale de emin ellerde. 

Bu maçtan belli başlı dersler çıkarmak gerek. Dirençli ve arzulu oyunculara sahibiz. Her takıma karşı baskımızı uzun sürelere yayabiliriz. Yediğimiz iki golden önce buna hiç yeltenmedik. İyi ki Burak rahatlattı yoksa büyük şok yaşayacaktık. Norveç maçından da istediğimiz sonuçla dönersek, grubun geri kalanında hesap kitap yapma seçeneği muhtemelen Hollanda ile kendilerine kalır. Başarabileceğimizi gösterdik, tek yapmamız gereken daha cesur davranmak. Yürüyedurun çocuklar! 

Hiç yorum yok