MUSLERA VE OMAR İÇİN (Galatasaray Denizlispor)

 

Galatasaray maç günü çok duygusal bir gün yaşadı. Maça saatler kala, yılbaşı gecesi talihsiz bir kaza geçiren Omar ziyaret etti arkadaşlarını. Biz yüzünü göremedik tabii ki. Lakin arkadaşları ona bakarken, gözlerinden okunuyordu üzüntü. Burktu içimizi o bakışlar... Diğer yandan, tam yedi ay sonra dönen, yaşayan efsaneler arasında yerini alan Muslera'ya kavuştular. Mücadele bu ikilinin şerefine yapıldı.

Galatasaray'da bazı isimler çok tartışılıyor. Mesela Emre Akbaba. Sürekli hocanın tercihi konuşuluyor, sanki çok imkanı varmış gibi... Luyindama'nın cezalandırıldığını düşünmüyorum. Donk oyun planı için sahadaydı. Maçın başında gelen pozisyon Gençlerbirliği maçını hatırlatmıştır. İlk dakikada olmasa da kaliteli bir organizasyon ile kilit açıldı. Maddi sorunlar yaşayan Denizlispor çok direnemedi rakibine. 

Galatasaray taktik anlayış bakımından ülkenin açık ara en iyi takımı. Sahaya diziliş, akan oyun organizasyonları, pas oyununu onlara yakın kalitede yapan yok. En büyük sorun, mental durumlar. Bunlar açığa çıkınca, geçen hafta olduğu gibi saçma sapan goller yiyebiliyorlar. Mesela Denizlispor'un ikinci yarıda attığı gol gibi. İkinci yarı başlarında yenilen kaçıncı gol! Bunun üzerinde durmalılar.

Yenilen golden sonra çok iyi toparlandılar. Üst paragrafta belirttiğim mental sorun çıkmadı ortaya. Önce Feghouli denedi, ardından Saracchi'nin çabası ve şansıyla tekrar perçinlediler skoru. Galatasaraylılara bir konuda seslenmek isterim; kenarıda duran adam dünyanın sayılı teknik direktörlerinden. Yerinizde olsam, tercihleri, değişiklik hakları vs. niye diyerek serzenişte bulunmazdım. Vardır bildiği düşüncesinden devam... Maçtan önce tepki verilen herkes iyi oynadı. Skor da yaptı. Hepimizden iyi bilir kimi ne zaman sahaya atacağını, Taylan gibi.

Sekidika ile müthiş biten maç ve yarım düzine gol. Lakin ben yine çifte standartı konuşacağım... Galatasaraylı oyuncu dirsek el kol ile rakibinin yüzüne müdahale edince sarı kart görüyor doğal olarak, Galatasaraylıya dirsek vurulunca o düdük niye çalmıyor? İlk yarıda Denizlisporlu oyuncu kendi ayaklarına takıldı, arkasından koşan Taylan sarı kart gördü. Ömer'e yapılan penaltı öncesi ofsayt yoksa nasıl es geçilir? Düşünün; altı gol attığı maçta aleyhine bunlar yapılıyor. Hiç normal değil! Yarıştığı rakiplerine her türlü hakem yardımı yapılırken, farklı kazandığı maçta aleyhte hakem olaylarına maruz kalan Galatasaray çifte standartlara rağmen onurlu bir mücadele sergiliyor. Geçen hafta VAR ile beraber katlettiler maçı! Adım gibi eminim, Diagne'ye çıkan kırmızı kart Fenerbahçe ve Beşiktaş aleyhine çıkmazdı! Diagne topa vururken, Montero tabana kafasını soktu. Galatasaray aleyhine yine uydurdular! Benzer pozisyonlarda yarıştaki rakiplerine sarı kart çıkıyor... Çünkü sezon başından beri gözü kara bir düzen kurulmuş. Planları doğrultusunda ellerinden geleni ardına bırakmıyorlar. Sonunda kötüler kazanmaz umarım.

Hiç yorum yok