DERBİ SONUNA KADAR! (Galatasaray Gençlerbirliği)

 


Son iki maçta alınan skorlardan ziyade oynanan kötü futbol, taraftarda karamsarlık yarattı. Aidiyet duygusundan uzak görüntüleri, isteksiz ciddiyetsiz hallerine ben de takıldım.

Bu maça çıkan kadroya herkes şaşırdı hatta ben aksi bir oyunda Fatih Terim'i sert eleştiririm öngörüsünü yazdım sosyal medya hesabımda. Özellikle Emre Akbaba ve Belhanda'nın olmasına tabiri caizse içerledim... Lakin bu Fatih Terim işte. Önyargı yapmadan bekleyeceksin yoksa seni ters köşeye yatırır. Nitekim yatırdı! İlk üç gol ölçü değil çünkü ilk süper lig maçına çıkan kaleci Übeyt'in hataları maça damga vurdu. Yalnız 23 yaşına gelmiş bir kaleci bu golleri yememeli! 

Fark oluşmadan önce Galatasaray'ın verdiği pozisyonlara takıldım. İnanın Marcao olmasa, en az iki gol görürlerdi kalelerinde. Rakip karşılama konusunda hala agresiflik yok. Futbolcu temaslı oyundan kaçmaz, hele Galatasaray oyuncusu ise en kötü rakibiyle denk olmalı. Takımda bunu yapan tek oyuncu Taylan. Bu böyle olmaz. Oyuncu profili de diyebilirsiniz lakin ben buna katılmıyorum. Galatasaray forması giyen oyuncu sahada statik bekleyemez! Top kendisinde de olsa rakibinde de olsa ısırmalılar. Yeltenmedikleri için kalelerinde sorun yaşıyorlar. Rakip yarı sahada karar verdikleri ilk baskı kaleci hatası olsa da sonuç verdi, devamını getirmediler! Her zaman tek taraflı oyun olmaz. Yine geçen haftaya atıfta bulunacağım. Oyun kıran kıranaya dönünce, rakibine ben senden iyiyim, güçlüyüm hissiyatını hiç veremiyor sarı kırmızılılar. Zaaflar çok beliriyor. Mental sorun çok bariz belli oluyor sonra saçma sapan goller görüyorlar kalelerinde. İş biraz zihinde bitiyor. Yapabilirler ama önce buna karar vermeliler...

Galatasaray'ın coşkulu bir oyunu yok, güçlü bir planı var. Müthiş bir tempo, hop oturup hop kaldıran hücum organizasyonları da nadir kalıyor. Daha çok göze hoş gelen paslaşmalar izliyoruz. Tıpkı dördüncü golde olduğu gibi. Oyunculara kalıyor o planın sahaya yansıyıp yansımayacağı. Mesela Konya'da yansımadı. Çünkü mental açıdan sahada yoklardı. Oldukları zaman kendinden emin bir kurgu ve skor rahat sonucu getiriyor. Hocadan genç oyuncuları daha erken almasını beklerdim de Babel'i bu dakikada pek anlamadım, Ali Yavuz'da idi gözüm. Belki onu da ısındırmaya çalışıyor. Covid süreci uzun ve ağır geçti. Herkese ihtiyacı var.

Farklı skor moralleri biraz olsun düzeltmiş olabilir lakin harika süper yorumları yapmayacağım. Hafta içi kupa maçı var ardından kritik Beşiktaş derbisi. O maç sonu anlarım ders alıp almadıklarını. Skor değil, oyun olarak izleyeceğim farkındalıklarını. O maçta skor alamasalar bile taraftarı nezdinde canınız sağ olsun dedirtecek bir özveri görürsek amenna. Aksi halde bugün izlediklerimiz saman alevi sayılır.

Hiç yorum yok