Birevim Elazığ İl Özel İdare SK Başkanı Mustafa Alpay: Türkiye Kupası Finalini Elazığ'a İstiyoruz





Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Lig’i Ekiplerinden Birevim Elazığ İl Özel İdare takım başkanı Mustafa Alpay ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.


Mustafa Alpay kimdir?

1986’de İstanbul’da doğdum. Elazığ’ın Merkeze bağlı Çorçuk Köyü’ndenim. Muğla Üniversitesi’nde Dış Ticaret, Eskişehir İktisat Fakültesinde Uluslararası ilişkiler okudum. Yüksek lisansımı da Marmara Üniversitesi Kamu Politikası alanında yaparak Kamu Politikası Uzmanı unvanı aldım. 10 seneye yakın çeşitli kamu kurumlarında görev yaptım. TBMM Milli Saraylarda İdari ve Mali İşler Başkanlığı’nda görev aldım. Kalkınma Bakanlığı bünyesinde görevlerim oldu. En son Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Türkiye İstatistik Kurumu’nda Danışman olarak görev yapmaktayken kurumdan ayrılarak özel sektöre geçiş yaptım. Hali hazırda Birevim Firması’nda Yönetim Kurulu Başkan Sayın Murat Çiftçi’nin özel danışmanlığını yapıyorum. Onun dışında Beşeri ve İktisadi Kalkınma (BEKA) adında Genel Merkezi İstanbul’da bulunan ve 7 ilde temsilciliği olan bir derneğimiz var ve onun genel başkanıyım. Elazığ Dernekler Federasyonu’nun disiplin kurulu üyeliği yapıyorum. Geçmişte çeşitli spor kulüplerinde yönetim kurulu üyesi ve asbaşkan olarak görev aldım. Hali hazırda da Birevim Elazığ Spor Kulübü’nün başkanlığını yürütmekteyim.

Takımınızın durumu hakkında bilgi verir misiniz?

Takımımızda bu sene geçtiğimiz yıllardan farklı oyuncularla kadro kurma mecburiyetinde kaldık. Göreve geldikten sonra, basketbolda her sene kontrat yenilendiği için hızlıca bir takım yapmamız gerekti. İyi transferler yaptığımızı söyleyebilirim. Özellikle WNBA’de bu sene ilk beşe seçilen Chennedy Carter çok önemli bir transferdi. Nika Baric gibi çok önemli bir gardı Elazığ’a getirmek çok büyük bir işti. Alena Hanusova ile anlaştık o da Çekya Milli Takımı’nın 4 numarası. Aynı zamanda Elazığ’a yakışacak bir 5 numara transferi yapmayı düşünüyoruz.  Ümit Milli Takımı’nda oynayan Şura, geçen sene kaptanlığımızı yapan Nihan Demirkol gibi oyuncularımız var. Ben bu yıl Elazığ’ın başarılar yakalayacağını ve Avrupa kupalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Takımımız bir devlet kurumunun takımı, şehrin bütün dinamikleri başta Sayın valimiz olmak üzere destek veriyorlar. Sayın Valimiz ve kulübümüzün başkan vekili Vali Yardımcımız sağ olsunlar çok destek oluyorlar.

Türkiye Kupası finalinin Elazığ’da oynanması için çok ciddi çabalarımız oldu. Federasyon Başkanımız Sayın Hidayet Türkoğlu’ndan bunun sözünü aldık. Ömer Onan ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç da bizim yanımızda olduğunu belirtti. Bunlar önemli destekler. Başarırsak ki başaracağımıza inanıyorum daha önce yapılmamış bir şey yapılacak, Elazığ’da bir basketbol şöleni yaşanacak. Tabi ki bu şehrin ekonomisine de katkı sağlayacak ve hemşerilerimize moral olacak. Avrupa Kupası’nda da mücadelemiz ocak ayında başlayacak. Avrupa kupasında da ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Takımınızın hedeflerinden bahseder misiniz?

Geçen sene biliyorsunuz 8. olduk ve Türkiye Kupası’nda çeyrek final oynadık. İlk kez Avrupa Kupası’na katılacağız. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz gibi bir ifade kullanmayacağım, biz o kupada başarılı olmak istiyoruz. Hocamıza ve takımımıza güveniyorum. Ben burada bir aile ortamı oluşturmaya çalıyorum. Çocuklar da Elazığ’ın beklentisinin farkındalar. Aşk, istek ve heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Şirketimizdeki görevlerimize aksatmamaya çalışıyorum. Birevim Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Murat Çiftçi bize her türlü desteği veriyor. Geçen sene yakalamış olduğumuz ivmeyi artırarak çıtayı yükseltmek istiyoruz.

Takımın Elazığ’ın tanıtımına katkıları nelerdir?

Elazığ tarihinde Avrupa kupası oynayan takım yok. Biz Elazığ’ı Avrupa’ya tanıtacağız. Biz bir Avrupa Kupası maç forması tasarladık. Alternatif forma yaptık. Fırat’ın suyundan Elazığ’ın sularından esinlenen bir forma tasarladık.  Bu gündem oldu, paylaşıldı defalarca. Bu sene basın raporlarına baktığımız zaman kulübümüzle ilgili neredeyse haftada 100’e yakın haber çıkıyor. Basınla olan ikili ilişkimizi kullanıyoruz bu da Elazığ’ın tanıtımına fayda sağlıyor.

Şehrimizde bir basketbol aşkı oluştu. Milli takıma Elazığlı oyuncular göndermek istiyoruz.  Elazığ’da yaşanan depremden yara almış pandemiyle üzülmüş bir şehrin yüzü gülmesi lazım kısa vadede hedefimiz budur. Orta vadeli hedefimize Elazığ’ın tanıtımını yapmak, buraya Türkiye Kupası finallerini getirmek ve Avrupa Kupası’nda başarılı olmak. Uzun vadeli hedefimiz de iyi bir altyapıyla Elazığ’ın ve bölgenin çocuklarını Türk sporuna kazandırmak olacak. Bunda da şehrimizin ileri gelenleri valimiz, bürokratlarımız ve iş adamlarımız hep birlikte omuz omuza verirsek Elazığ’a ciddi bir katkı sağlarız diye düşünüyorum.

Eklemek İstediğiniz Bir Şey var mı?

Çok ciddi bir teveccüh var bu konuda şehrimize çok teşekkür ediyorum. Havaalanında gördüklerinde, çarşıda gördüklerinde selam veriyorlar ve hatır soruyorlar. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Marifet iltifata tabi, biz de onların dualarına talibiz ve onlar için çalışıyoruz.

Bunun dışında Birevim olarak Elazığ’ın amatör kulüplerine çok ciddi destek olduk. Masa tenisi dağıttık, kütüphaneler kurduk. Sayın Murat Çiftçi’nin önderliğinde Birevim ailesi olarak Elazığ’ımıza destek olduk, katkı sunduk. Hizmet etmeye çalışıyoruz. Çünkü biz Elazığ’ın evladıyız ve Elazığ’a vefa borcumuzu ödüyoruz. Hemşerimizden takımımıza destek istiyoruz. Bizim tek beklentimiz Elazığ’da her bir hemşerimizin yüzü gülsün, Elazığ iyi olsun, hoş olsun ve ekonomisi gelişsin. Bunun dışında hiçbir beklentimiz yok. Elazığ’lı hemşerilerimiz Bir Allah razı olsun desinler, hayır duada bulunsunlar bu bize yeter.

Düzenleme: Esra ÇAY

 

Hiç yorum yok