HER ŞEY ŞAŞIRTTI (Galatasaray Fenerbahçe)

 

Derbi moduna giren futbolseverlerin çoğu, maçtan önce bu form durumundaki Galatasaray, kötü başlayan Fenerbahçe'yi rahat yener düşüncesindeydi. Maç başladı, dakikalar ilerlerdi, ne Galatasaray'ın iyi halinden eser var ne de Fenerbahçe'nin kötü halinden. Sanki iki takımın form durumu yer değiştirmiş gibiydi. 

Fenerbahçe maç boyu Galatasaray'ın üstünlüğü ele geçirmesine müsaade etmedi. Pas kanallarını çok iyi kapattı. Yanlız sürekli savunma arkasına uzun top deneyerek hataya zorladılar başka hücum girişimi yoktu. Bir de ilk maçlar gibi sürekli kenarıdan orta girişimi ve çoğu etkisiz. 

Galatasaray bu maçta, bazı futbolcular ile yola çıkmanın ne kadar riskli olduğunu yine gördü. Özellikle Belhanda ve Feghouli. Ayrıca Arda Turan ve Babel sezon boyu sol açıkta ne kadar taşır takımı belli değil. Fatih'in büyük tehlike yaşamadığı maçı nasıl kazanamadılar diye kendilerini ciddi ciddi sorgulamalılar. Fizik açıdan çok mental olarak kötüydüler. Top ayaklarında iken yapabildikleri her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Hele dörde iki yakaladıkları anı ceza sahası önünde berbat etmeleri hallerinin özetiydi. 

Gole daha çok yaklaşan taraf ev sahibiydi lakin Altay'ı geçecek vuruşu yapamadılar birkaç kez. Genç kalecinin net olarak maçın yıldızı olduğunu söyleyebilirim. Önceki maçlarda gösterdikleri yaratıcılık kayıptı. Pası alacak oyuncuya çok iyi baskı yapan Fenerbahçe'nin bu çabası, bireysel zaaf yaşayan rakibini hep zor duruma düşürdü. Fizik olarak net şekilde sürklase etti sarı lacivertliler. Fatih Terim ne düşündü de ikinci yarıya aynı kadro ile başladı çok merak ettim. Çünkü bariz bir enerji yetmezliği vardı. Başakşehir maçında yaptığı üç değişikliği ikinci yarının başında bekledim fakat biraz geç yaptı. 

İşin en enteresan tarafı, hakemler çok iyi maç yönetti! İki tarafa da şikayet edilecek bahane bırakmadılar. VAR sistemine başvurmadılar ki sebep olacak bir pozisyon olduğunu düşünmüyorum. Tisserand'ın el pozisyonu için kırmızı kart yorumu var. Falcao'nun aldığı pozisyon için sarı kart gösterdiğini düşünüyorum. Falcao kendini biraz önce atsa, kırmızı kart çıkardı ama savunma oyuncusu topa müdahale edince gerideydi. Belki hakem böyle yorumlamıştır. Sonuçta takımların durumundan tut, sahaya yansıyan futbola, sonuca ve hakemlere bakınca her durum şaşırttı beni. Şahsen Galatasaray'ın rahat kazanacağını, Fenerbahçe'nin form durumuna göre baş edemeyeceğini ve hakemlerin ciddi şekilde maç sonucuna etki edeceğini düşünüyordum, hepsinin tersi gerçekleşti. Bu maç özelinde Fenerbahçe'yi verdiği reaksiyon için kutlarım. Galatasaray da bu maçtan ders çıkarıp Rangers maçını taraftarı adına özür niyetiyle çıkmalı! Çünkü derbide hayal kırıklığına uğrayanlar Galatasaray taraftarıdır! 

Hiç yorum yok