YIKIK KALE (Fenerbahçe Trabzonspor)

Trabzonspor'un hücum hattı beklenmedik anda skor üretebilecek meziyetlere sahip. Tıpkı Beşiktaş derbisinde son dakikada atılan beraberlik golüne benzer bir golle öne geçirdi Sörloth. O dakikaya kadar kontrol Fenerbahçeli oyunculardaydı. Bu gol Trabzonspor için normal sayılır. 

Emre Belozoğlu... Kayserispor maçında oyuna girmişsin, maçı takımının lehine çevrilmesinde önemli rol oynamışsın, kenarıdan o sataşmaya yeltenmenin takımına ne faydası var? Takımını ateşlemeyi düşünüyorsan kendi arkadaşlarına bağır! Zorla attırdı kendini. Sörloth da ona ayak uyduruyor. Şimdi size soruyorum; orada bedavadan sarı kartı gördü, ilk yarının sonlarında ceza sahasına yakın yerde Gustavo'yu kovalarken düşürdü, iki sarı kart çıksa ne olacaktı? Kimse de itiraz edemezdi! Profesyonel futbolcular bu tür durumlara düşürmemeli takımlarını... Bir kere ne kadar iyi niyetli olursa olsun, bir santrafor oraya kadar rakip kovalamamalı! İlla ki takımının başını ağrıtır bu çaba. Çok örneğine şahit oldum. 

Haliyle Fenerbahçe eşitlik sayısını ararken, pek becerikli olduklarını söyleyemem. Beraberlik golüne kadar Trabzonspor çok fazla yarı sahasında kaldı. Aslında bu tür durumları çok iyi değerlendirebilirlerdi ama karşı atak reaksiyonu göremedik ilk yarı. Fenerbahçe'ye golü inşa ettirdiler desem yeri. En sonunda iyi bir fırsat yaratıp güzel organizasyonu harika vuruşla ağlara gönderdi Deniz Türüç. 

Mehmet Ekici oyuna girdikten sonra Uğurcan ile düello yaşadı adeta. Uğurcan fırsat vermedi lakin hemen hemen herkes Mehmet neden yedek demiştir. Deniz'in çıkmasını da anlamadık zaten. Açıkçası bordo mavililer takım oyunu olarak iyi bir görüntü vermedi. İki tane iyi silah turu aldı getirdi. Ekuban teslim aldı rakibini. Fenerbahçe'de Mehmet dışında şut çeken yoktu. Rakip yarı alanda amaçsızca paslaşıp sürekli top kaybı yaptılar. Turu geçme adına ışık vermediler. Karşılıklı penaltı tartışmaları vardı ama Cüneyt Çakır şaşırtmadı. Bu tür durumları çok iyi dengeler. Maçtan ziyade, Fenerbahçe'nin bu hali utanç verici değil mi? Emre kenarıdan kendini attırıyor, Volkan Demirel telefon ile dakikalarca konuşuyor, Deniz oyundan çıkıyor Volkan tribünden eliyle otur yerine işareti yapıyor, Tahir Karapınar haberi yokmuş gibi tabeladan kimin değiştiğini görüyor. Amatör ötesi bir hale nasıl geldi koca Fenerbahçe? Ali Koç tersten tarih yazıyor. Kadıköy yol geçen hanına döndü! Kale yerle bir. Başı dik Fenerbahçeli kalmadı etrafta...

Trabzonspor'un başarısı tesadüf değil. Transfer ettikleri tüm oyuncular tuttu. Alt yapı oyuncuları ile tecrübelileri harmanlayıp sonuca giden bir ekip yarattılar. Geçen sene Başakşehir'in yaptığı gibi büyük bir hata yapmazlarsa, kupaları toplarlar. Tek çekincem, yönetim tarzı ile Trabzonspor'u antipatik hale getirmeleri. Asıl bu yönden yöneticiler dikkatli davranmalı. O temiz çocukları, polemikleriniz ile karartmayın insanların gözünde.

Hiç yorum yok