KARDELEN GEZGİN: HAYATIMIN EN GÜZEL ZAMANLARINI BU KULÜPTE GEÇİRDİM




1)Kardelen Gezgin kimdir? Sporda Manşet okuyucularına biraz kendinizi tanıtır mısınız?

    1)2000 yılında İstanbul'da doğdum. Mahalle kültürüyle büyüdüm diyebilirim hatta belki de son mahalle kültürüyle büyüyen jenerasyondanım demek daha doğru olabilir.

Kız çocukları genelde annelerinin ve ablalarının makyaj malzemeleriyle oynayarak, topuklu ayakkabılarını giyerek büyürlerken ben ayağımda kramponlar, üzerimde abimin futbol formalarıyla sokaklarda top koşturarak büyüdüm.

Çocukluğumdan beri spor benim için büyük bir tutkudur. Hırslı ve mücadeleci bir yapıya sahibim. Hayata karşı her zaman pozitif bakan biriyim.

 

2)Bu klasik soruyu da sormadan geçemeyeceğim. Basketbola nasıl başladınız?

   2) Basketbolla tanışma hikâyem aslında enteresandır. Dördüncü sınıftaydım, ders esnasında içeriye Ali Doğan Korkmaz (İstanbul üni. Altyapı antrenörü) girdi “Aranızda en iyi futbol oynayan kim?” diye sordu, sınıf arkadaşlarım hep birlikte beni gösterdiler. Doğan abiyle dışarıya çıktık, bana basketbol oynamak isteyip istemediğimi sordu bende “isterim” dedim. Bana aileme iletmem için numarasını verdi ve “Ne yap ne et aileni ikna et, gerekirse ağla ve idmanlara gel!” dedi. Basketbol böylece ailemin de desteğiyle hayatıma girmiş oldu, aynı zamanda da hayatımız oldu.

 

3)Uzun yıllar İstanbul Üniversitesi’nde forma giydiniz. Kendinizi bulduğunuz kulüp İstanbul Üniversite desek doğru olur mu?

   3)Böyle bir söylem tabii ki de tam anlamıyla doğru olmaz ama kendimi geliştirmemde sevgili antrenörlerim Ali Doğan Korkmaz ve İstanbul Üniversitesi A Takımı’na yükselmemde Fırat Okul ve devamlılığında Emre Özsarı’nın çok büyük emekleri olmuştur. Daha yolun çok başındayım önümde uzun yıllar olduğunu düşünüyorum.

 

‘’HAYATIMIN EN GÜZEL ZAMANLARINI BU KULÜPTE GEÇİRDİM’’

 

4)İstanbul Üniversitesi’nde geçirdiğiniz yıllar size neler kattı? Kulüpte hangi başarıları elde ettiniz?

    4) İstanbul Üniversitesi, gençleri yetiştirmeyi ve onları iyi yerlere getirmeyi misyon edinmiş bir kulüp. Çok değerli isimlerinde bu kulüpten yetiştiğini görebiliriz. Hayatımın en güzel zamanlarını bu kulüpte geçirdim, çok şey öğrendim ve asla unutamayacağım günler yaşadım. Cümlelerime sığdıramayacağım kadar çok anıya sahip oldum. Benim de gelişimimde İstanbul Üniversitesi’nde çok değerli hocalarımın ve yöneticilerimin üzerimde çok büyük katkısı oldu, basketbol kariyerimle ilgili birçok ilki İstanbul Üniversitesi’yle yaşadım bu ailenin bir parçası olduğum için çok şanslıyım.

 

5)Sorularıma milli takımla devam etmek istiyorum. Milli takımla ilgili olarak hedefleriniz nelerdir?

     5) Milli Takım benim için gerçekten çok önemli, uzun yıllar boyunca milli formayı taşımak, terletmek ve milli takımın vazgeçilmez oyuncuları arasına ismimi yazdırmak istiyorum.

 

6)Yıllar süren İstanbul Üniversitesi macerasından sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne olan transfer süreciniz nasıl gerçekleşti?

     6) İstanbul Üniversitesi ile sözleşmem sona ermişti ve birden fazla takımdan teklif almıştım bu takımlarla ilgili karar aşamasında iken Hatay Büyük Şehir Belediye’den teklif geldi. Kadrosunda Özge Yavaş, Asena Yalçın gibi birden fazla değerli oyuncu bulunduran Hatay’da oynama fikri beni çok heyecanlandırdı ve teklifi kabul ettim.

 

 

 

 

7)Basketboldan ziyade şehre alışma süreciniz nasıl oldu?

     7) Hatay, öncelikle büyük bir şehir, insanları güler yüzlü, sıcakkanlı ve oldukça misafirperverler. Yemeklerinin ne kadar güzel ve mutfak kültürünün ne kadar zengin olduğundan zaten bahsetmeme gerek yok. Okul turnuvaları nedeniyle Hatay’da birçok kez bulunduğum için şehre alışmam çok zor olmadı.

 

8) Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde bireysel ve takım olarak hedefleriniz nelerdir?

    8)Hatay olarak Lig ve Eurocup hedeflerimizi gerçekleştiremedik, çok şanssız bir sezon geçirdik diyebilirim. Şu an Pandemiden dolayı ne olup ne biteceğini tahmin edebilmek pek mümkün değil, önümüzde ki sezon her şeyin iyi olmasını ümit ediyorum ve bireysel olarak hedeflerime ulaşmak için çok çalışıyorum, pes etmeden de çalışmaya devam edeceğim.

 

9)Sizin gibi basketbola başlamak isteyen gençlere neler tavsiye edersiniz?

     9)Ben de bir genç basketbolcu olarak onlara çok çalışmalarını yılmamalarını ve zorluklar karşısında pes etmemelerini tavsiye ederim. İnançlarını hiç bir zaman kaybetmesinler, hayallerinin peşinden gitsinler.

 

 

10) Türkiye’de kadın basketboluna yeterince önem veriliyor mu? Bu konuyla ilgili önerileriniz var mı?

     10)Türkiye’ de kadın basketbolunun gerektiği değeri görmediği kanaatindeyim. Türk kadın basketbolunun gelişmesi için herkesin taşın altına elini koyması ve üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmesi gerektiğini, gelecek için en büyük kozun biz gençler olduğunu düşünüyorum. Bizler ne kadar çalışkan, üst düzey basketbolcu olursak ve bu tarz basketbolcular yetiştirebilirsek Türk kadın basketbolunun kalitesinin artacağını ve gerektiği değeri kazanacağına inanıyorum.

 

11) Bu zor süreçten de biraz bahsetmek istiyorum. Pandemi süreci boyunca mental ve fiziksel olarak pozitif kalmak için neler yapıyorsunuz?

     11) Gerçekten çok zor bir süreç diyebilirim özellikle benim için hiç bu kadar boş zamanım olmamıştı bu zorlu süreci mental ve fiziksel olarak iyi kalabilmek için her gün belirlediğim çalışma programlarımı uyguluyorum, formumu korumaya özen gösteriyorum, yediklerime dikkat ediyorum. Bu zor sürecin bir an önce bitmesini umut ediyorum ve parkeye dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

 

12)Sporda Manşet Dergisini takip ediyor musunuz?

     12)Sporda Manşet dergisini takip ediyorum Türk kadın basketbolunun gelişmesi için yaptığınız röportaj ve yayınları başarılı buluyorum, umarım sizler gibi kaliteli medya kuruluşları daha da artar ve Türk kadın basketbolunun gerektiği değeri görmesini hep birlikte sağlayabiliriz.

Bu güzel röportaj içinde teşekkür ediyorum.


Hiç yorum yok