HEDEF FARKI (Göztepe Trabzonspor)

Nihayet pandemi süreci yüzünden ayrı kaldığımız süper lige kavuştuk. Lakin en başta bana komik gelen duruma değinmek isterim. Seremoni için yapılan sosyal mesafe farkındalık için ise güzel. Lakin önlem için ise komik! Mesafeli durdurduğunuz oyuncular, birkaç dakika sonra kıran kırana mücadele edecekler sonuçta...

Sosa'nın olmayışı bordo mavililerin saha içi organizasyonu açısından handikap fakat ilk dakikalardan itibaren agresif yapılarını gösterdiler. Sahaya yayılımları da ev sahibi için rahatsızlık verici. Özellikle top rakibinde olduğu zaman. Pozisyon bulmaları gecikmedi ama Trabzonsever Beto her zaman yaptığı gibi kurtarışlarını sıraladı. Bu sefer hücumcular kararlıydı ve süper bir organizasyon ile Portekizli kaleciyi çaresiz bıraktı.

Denge bozulduktan sonra Beto skorun artmaması için reflekslerini konuşturmaya devam etti. Dakikalar ilerledikçe fırtına dindi gibi. Göztepe dengeyi sağlayıp rakip ısı haritasını doldurmaya başladı. Trabzonspor kadar hazır olmadıkları için vuruşlar cılız ve isabetsiz oldu. Guilherme'nin kırmızı kartına gelirsek... Kendisi dahil kimse kabahatli değil. Anlık pozisyon. Hakem doğru kararı verdi, Guilherme'ye de sarı kartın var, dikkatli olmalıydın demem!

İkinci yarının ilk çeyreğinde oluşan penaltılar tamamen savunma oyuncularının sorumsuzluğu. Yoktan karşılıklı gol yarattılar maçta. Farkın çabucak bire inmesi ile beraber eksik rakibine karşı iyice üstünlük sağladı Göztepe. Gel gelelim hücum olarak tribünler ile eşdeğerlerdi. Formalar var ses yok! İlhan hocanın seçimleri ve hamlelerini doğru bulmadım. Soner en başta oyundan çıkmalıydı, tam 77 dakika sabretti. Halil niye çıktı hiç anlamadım... Konuk ekipte Nwakaeme'nin çıkarken tepkisi de doğru değil! Skor olarak önde olan arkadaşlarını olumsuz etkileyebilirdi. Beto'nun yediği son gol hem maçtaki performansı hem de kimliğine hiç yakışmadı. Ciddiyetsizce topa hamle yapmaya çalışınca, Abdulkadir Ömür çabasının karşılığını aldı.

Bu maçta fark yaratan etken hedef farkı idi. Hedefi olan Trabzonspor zor anlar yaşasa da çok konsantre bitirdiler. Hedefi olmayan Göztepe maçı lehine çevirmek adına çok gayretliydi diyemeyeceğim. Maçın büyük bölümünde onlar adına en çok aklımda kalan, beceriksizce harcadıkları hücumlar.  Bordo mavililer de istediğini alarak hafta içi oynayacakları kritik maç öncesi moralli bekleyişe geçecek. Kırmızı kart olmasa, belki çok daha diri kalabilirlerdi.

Hiç yorum yok