BÜŞRA ŞAHİN: THY TAM BİR AİLE GİBİ

Büşra Şahin Sporda Manşet Dergisi için açıklamalarda bulundu. 


Büşra Şahin kimdir, biraz bize tanıtır mısınız?

1-08.08.1997 Muğla\Milas doğumluyum. 14 yaşımda şans eseri bir şekilde ve tabi ki olmazsa olmaz aile desteğimle voleybola başladım. 17 yaşımda İstanbul Yeşilyurt spor kulübüne transfer oldum. Uzun yıllar alt yapıda ve a takımda forma giydim. Birçok başarılar elde ettim. Yeşilyurt ile sultanlar ligine çıkma başarısı gösterdim. Geçen sezon Türk Hava Yolları Spor Kulübü’ne transfer oldum. Ve bu sezonda tekrar aynı formayı giyeceğim.

2)      Büşra Şahin’in voleybola başlama süreci nasıl olmuştur?

2-Voleybola başlamam çok şans eseridir. Annem okul müdürlüğü yapıyordu ve okulunda bulunan bir öğretmenin düğünü vardı. Düğüne bende katıldım. Düğünde annem beni okulun beden eğitimi öğretmeni Ünsal Çelik ile tanıştırdı. Daha önceden aslında annemden benden bahsetmiş. Uzun boylu bir kızım var sporla uğraşmasını istiyoruz diye. O gün aynı zamanda Milas Belediyespor’da antrenörlüğünü yaptığını öğrendik ve ilk antrenmana çağrılmıştım böylelikle.

 

                                         ‘’THY TAM BİR AİLE GİBİ’’

3)      Halihazırda THY Spor Kulübü’nde forma giyiyorsunuz. Takımda işler nasıl gidiyor?

3- Takımımız tam bir aile gibi. İnanılmaz iyi arkadaşlıklarımız var. Yöneticilerimizle abi-kardeş gibiyizdir. Bu takım adı altında ki herkesi çok seviyorum. Hedeflerimiz doğrultusunda da ilerliyoruz.

 

4)      THY Kulübü’nde hedefleriniz nelerdir?

4-Hedeflerimiz ligi istediğimiz sırada bitirmek. Biliyorsunuz ki balkan kupasını aldık. Challenge Cup’ta da final oynamaya hak kazandık. Hedeflerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz.

                               

                                ‘’EMİNİM ŞAMPİYON OLACAKTIK’’

 

5)      Güncel bir konuyla devam etmek istiyorum.  Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ligleri tescil ettiklerini açıkladıktan sonra neler düşündün?

Aslında hepimizin sağlığı için en doğrusu oldu. Risk altındaydık. Üzüldüğüm bir nokta var Challenge Cup’ta final oynayacaktık ve hepimiz o kupayı Türkiye’ye getirmeye o kadar inanmıştık ki ve eminim şampiyon olacaktık. Sadece bu konuda biraz içim buruk.

 

6)      Pandemik süreç sonrası hakkında neler düşünüyorsun? Sporcular adaptasyon sorunu yaşanır mı?

Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Özellikle sporcular için çok daha zor. Formumuzu evde korumamız gerekiyor. Tabi ki her şey normale dönüp biz antrenmanlarımıza başladığımız zaman adaptasyon süreci geçireceğiz. Ama evde bize verilen programları düzenli uyguladığımız için kısa bir süreç olacaktır diye düşünüyorum.

7)      Peki, ligler tescil edilmeseydi neler farklı olurdu? Biraz da bunlardan bahsedebilir misiniz?

Tek diyebileceğim Challenge Cup Şampiyonu olurduk. Tabi ki insan sağlığını riske atmamakla birlikte tescillenmesi iyi oldu.

 

8)      Tarihte biraz geriye gitmek istiyorum. Voleybola Milas Belediyespor’da başladınız. Kulüp sana neler kattı?

Yetiştiğim, her şeyi ilk öğrendiğim kulüp, tabi ki de inanılmaz şeyler kattı. İlk voleybol arkadaşlıklarım burada gelişti. Voleybol hayatımın ilerlemesinde çok katkısı vardır.

9)      Başarılı voleybol kariyerinizin yanında eğitim hayatınıza da devam ediyorsunuz. Biraz eğitim hayatınızda bahsedebilir misiniz?

Tabi ki J Arel üniversitesi Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. Aslında zor bir bölüm ama sporun içinde olan birisi için daha basitleşebiliyor. Çünkü sporculuk hayatımızda aslında en gerek duyduğumuz bir bölüm o yüzden okuduğum bölümü çok seviyorum.

10)  Koronavirüs sebebiyle evde kalmamız gereken bu dönemde bir sporcu olarak neler yapıyorsunuz?

Beslenmeme çok dikkat ediyorum. Kulübümün bizlere verdiği programlar var düzenli olarak onu uyguluyorum. Arta kalan zamanlarımda da kendimi geliştirebileceğim şeylerle uğraşıyorum.

11)  Sizce kadın voleybolunun erkek voleybolundan fazla izlenme sebebi nedir?

İzlenme zevki daha yüksek daha çok ralli oluyor o yüzdendir diye düşünüyorum.

12)  Sporda Manşet Dergisini takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?

Tabi ki takip ediyorum. Severek okuyorum. Burada bana da yer ayırdığınız için teşekkür ederim.

 Röportaj: Esra ÇAY


Hiç yorum yok