"SERİ"Yİ BOZDU! (Sivasspor Galatasaray)

Galatasaray uzun zamandır aklımda canlandırdığım bir kadro ile çıktı sahaya. Ev sahibinde sadece Emre Kılınç yerine Yasin değişimi konuşulur. Onun dışında ideal kadrosu ile çıktılar.

İlk on dakika Sivasspor Galatasaray'a ne top yaptırdı ne de sahasından çıkardı. O agresiflik bir de yan top golü getirdi. Aslında bakarsanız bu gol, maça giremeyen sarı kırmızılıları ayılttı tabiri caizse. Bu dakikadan itibaren ilk yarının sonuna kadar tek taraflı şov vardı adeta. Tek toplar, çeşitli varyasyonlar ile kontrolü eline alıp ilk bulduğu fırsatta beraberliği sağladılar. Beraberlik golünden sonra vites düşürmediler! Aynı sakinlik ve kalitede devam ettiler. Bu kalite farkı ikinci golü de getirdi beraberinde. Oyuncular o kadar konsantreydi ki Donk top sürüp gole katkı yaptı.

Bu kadar iyi oynayan takımın başına, ancak bir oyuncu sakarlık yaparsa sıkıntı gelir. Pozisyonun olmadığı yerde çevre kontrolünü iyi yapamayan Seri, topa bakarak rakibine müdahale edip çok ucuz bir penaltı yaptırdı ve Sivasspor'u oyuna döndürdü. Bu penaltı olmasa, belki de geride çok boşluk yakalayıp farkı açabilecek fırsatlar yakalayacaktı konuk takım. Seri şapkadan tavşan çıkardı. İyi oynuyor son maçlarda ama ben tam olarak ısınamadım ona. Bu maçta takımının iki puanını götürdü. Sekiz maçlık galibiyet serisini de... Hesaba katarsak beş puanını attı çöpe! Sonuçta altı puanlık maç. Rakibini dışarıya atabilirdi. Yalnız o değil, çoğu pozisyonda basit hatalar ile hücumları yok ettiler ve karşı atak fırsatı verdiler. Seri, hesapta olmayan bu ceza golünü yedirip tüm takımın konsantresini bozdu, planları alt üst etti...

Beraberlikten sonra iki tarafa da gitti maç. Genele bakarsak Galatasaray'a yazık oldu diyebilirim. Olacağı varmış gibi bir maç oldu aslında. Penaltı yoktan çıktı ortaya, Muslera kurtardı, top yine penaltıyı kullanan Emre'nin önüne düştü. Karşı karşıya net pozisyonlar filelere gitmedi vs. Tam kadro Sivasspor'u kendi sahasında kimse bu durumlara düşürememişti daha önce. Ev sahibi bir puana sevinmeli. 

Hiç yorum yok