KARDEŞLER PARK (Beşiktaş Ankaragücü)

Sergen ile birlikte Beşiktaş tezcanlı bir futbol anlayışına büründü. Bir an önce kaleye yönelip etkili olmak istiyorlar fakat bu eğilim çoğu kez hataya sebep oluyor. Oyuncu kalitesi de önemli tabi. Penaltı golü sonrası biraz yavaşladılar. Yalnız penaltıyı yaptıran Faty tam bir saatli bomba. Süper ligde yaptığı bu kaçıncı sakarlık! İkinci yarı karşı karşıya kaçırdığı gol de yorumsuz...

Ankaragücü ilk yarının ortalarına doğru dengeledi oyunu. Çok net gol fırsatlarını da harcadılar. Yalnız Arda Kardeşler maç içerisinde çok çifte standart uyguladı. Ankaragücü oyuncularına çıkardığı sarı kartlar doğruydu fakat siyah beyazlı oyuncuların bazı kartlarını es geçti. Ayrıca Karius ceza sahasında Sedat'ın sağ ayağına net müdahale etmesine rağmen, aldatmaya yönelik hareket kararı verip sarı kart gösterdiler. İlk yarının skoruna bariz etki etti hakemler.

Tezcanlı yorumumu Alanyaspor maçı ve bu müsabakanın başlangıcını baz alarak yaptım. Öne geçtikten sonra, Nkoudou dışında hücumsal olarak etkili iş yapan bir kişi daha yoktu. Ankaragücü sık sık tercih hataları yapıp beceri sıkıntısı yaşamasa, bırakın beraberliği öne bile geçebilirdi! Beşiktaş kendi sahasında fazlasıyla taviz verdi rakibine. 

Ankaragücü ikinci yarıda yaptıklarıyla, Ljajic'in müthiş golünü yemeyi çok hak etti. Yalnız sahada gördüğünü çalmayan, çalıp doğru kararları vermeyen bir orta hakem vardı. Vida'nın penaltı yaptığı harekete gerekli kartı vermeyen hakemin aklında başka şeyler vardır! Net şekilde maçın önüne geçti. Beşiktaş'ın futbolunu özetlersek, pek aklı başında değiller sahada onu söyleyeyim. Takım oyunundan çok uzak dakikalara şahit ettiler. Sayın Kardeşler ve VAR başındaki hakemlerin galibiyete katkısı bir hayli fazlaydı. Eğer zihni temiz şekilde sahada olsaydı, Beşiktaş dokuz Ankaragücü on kişi tamamlardı maçı. İlk yarı penaltı kararı gelip gol olsa, çok farklı bir skor tablosu olurdu maç sonu.

Hiç yorum yok