SALLANTILI GALİBİYET (Trabzonspor Sivasspor)

Tartışmasız haftanın en çok önem arz eden maçıydı. Önce Sörloth olayına değinmek isterim. Tahkim kurulunda toplanan güvensiz kişiler, tahrike uğrayan Sörloth'u sevk ettiği maddeye göre en az 3 en fazla 6 maç ile cezalandırmalıydı. Lakin 2 maç ceza açıkladılar önce. Sonra "haklı" olarak 1 maça indi ceza ve bu maç çıktı sahaya. İnsanların midesini bulandırıyorlar! Baştan eyyam yapmasalar, bir hafta süren tartışmalara şahit olmayacaktık... Ayrıca bazı camiaların da tepkisini çekmeyeceklerdi. Çünkü karar vericilerin standartı yok!

Trabzonspor öyle şevkle başladı, öylesine agresif bastılar ki rakibine, daha bismillah demeden Sörloth'un topunun ağlara doğru yuvarlanmasını izledi konuk ekip. Aslan payı Ndiaye'nin. Al da at dedi resmen. Sivasspor şok yaşamadı. Sadece bir iki kere riskli hareketler ile tehlike yaşadılar ama ilk yarım saatlik bölüm, kendi kontrollerinde geçti. Kalede tehlike yaratamadılar o ayrı tabi. Çok orta denediler, sürekli isabetsiz kaldı bunlar. İki takım da şanssızlık yaşadı ilk yarıda. Sivasspor'da Uğur Çiftçi çıktı, Ziya Erdal asıl mevkisine, Yasin Öztekin ileriye geçti. Aslında böyle başlayabilirlerdi. Tam Nwakaeme çok etkisiz kaldı derken, aslında sakatlığı olduğu anlaşıldı ve o da çıkmak zorunda kaldı. İki kadroya bakıldığı zaman kalite farkı göze çarpsa da sahaya yansımadı bu. İki oyuncudan söz edebilirim, Sosa ve Sörloth. İlk yarı sahada fark yarattılar. İkinci golü yoktan var ettiler adeta. Bordo mavililerin ilk yarı boyunca yaptığı en önemli iş, takım halinde agresifliği bırakmamaktı.

İkinci yarının başında müsait pozisyonda Novak'ın kafa vuruşu ağlara gitse, hepten dağılacaktı Sivasspor. Yılmadılar çabaladılar ama beceri eksikliği göze çarptı. Claudemir'in müthiş bir şutu vardı, Uğurcan aynı güzellikte kurtardı. Maçın hareketi diyebilirim. Oyuna ortak olmasına vesile olacak golü bulamadılar bir türlü. Etkili şutlar az farkla dışarı gitti. Şanssızlık da vardı Yatabare'nin ağlara gönderdiği pozisyonda. Trabzonspor golü erken yese, büyük panik yaşayabilirdi. O görüntüyü veriyorlardı. İkinci yarı kendilerine yakışmayan bir oyun oynadılar.

Genele baktığımızda Trabzonspor'un hak ettiği fakat sallantıda bir galibiyet aldığını söylemem lazım. Önemli maçlarda yaşadığı sıkıntıları aşmaları gerek. İkinci yarılarda hep böyle stres halleri yaşıyorlar. Sivasspor da tepetaklak aşağı gidiyor! Beşiktaş maçından bu yana gelinen nokta, kendileri açısından dramatik. Önümüzdeki hafta şampiyonluk açısından çok kritik bir hafta olacak.

Hiç yorum yok