KİTAP ÖNERİLERİ #1 Başarının Yolu



KİTAP ÖNERİLERİ #1
Başarının Yolu
Yazar: Phil Jackson
Yayınevi: Martı Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 446
Başarının yolu başarılı koç Phil Jackson’ ın yazmış olduğu anı türünde bir kitaptır, Phil Jackson bu kitabında oyunculuk yıllarından, ailevi ilişkilerinden , ilk koçluk deneyimlerden, NBA’ e deki koçluk tecrübelerinden ve oyuncularla iletişim kurarken hangi tekniklerden yararlandığından bahsediyor. Kitap Phil Jackson’ın oyunculuk  kariyerinin sonundan başlayıp Los Angeles Lakers’ ın koçluğunu bırakana kadar olan süreçteki  olayları kapsıyor.
Kitabın içeriği yukarıdaki paragrafta bahsedilenlerden oluşuyor olsa da içinde daha fazlası var bunu okudukça anlıyorsunuz kitaptan çıkarılacak pek çok ders var özellikle insan ilişkileri ile ilgili bunları kaçırmamak gerek kitabın dili ise son derece sade ve akıcı kitabın nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Kitap birbirinden bağımsız bölümlerden oluşuyor ve her bölümün başında Uzakdoğu felsefesinden sözler mevcut buradan koç Phil Jackson’ ın Uzakdoğu felsefesini ne kadar benimsediğini anlayabiliyorsunuz , Phil Jackson cümlelerin arasına da bu sözlerden sıkıştırmayı ihmal etmemiş.
Başarının Yolu bence  basketbol ile ilgilenen herkesin özellikle de koçluk yapmak isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap çünkü oyucularla iletişim kurma, oyuncu tek bir hedefe odaklama ve oyuncu grubunu takıma dönüştürme gibi en önemli koçluk özelliklerinin püf noktaları bu kitapta mevcut.


Kitap Hakkındaki Yorumlar
“Jackson, bir liderde olması gereken nitelikleri açık sözlü ve samimi bir anlatımla okurla buluşturuyor.”- The New York Times
“Ömrünü basketbola adamış, Bulls ve Lakers’  ın efsanevi koçu olan Jackson’ ın ilham veren bu kitabı, okurların hayatına ışık tutacak türden.” – The Atlantic
“Duyulmayanı duymanın, görülmeyeni görmenin ve yaşamla bir olmanın önemini anlatan, etkileyici bir kitap.”- The Bleacher Report.
Mehmet Balcı


Hiç yorum yok