FUTBOLSEVERLER KAZANDI (Beşiktaş Trabzonspor)

En başta yine yeniden hatırlatmam gereken bir durum var; bu maç derbi değil! Ben yazmaktan sıkıldım, millet söylemekten sıkılmadı... İki takımın kadrosunda ilk göze çarpan bölge orta saha idi. Beşiktaş'ın orta sahası, rakibine göre daha güçlü görünüyordu. Zaten bordo mavililerin hücumdaki en önemli iki silahından biri Nwakaeme de yoktu. Mikel cezalı. Maçtan önce taraftarlarını kara kara düşündürdü bu eksikler. 

Sörloth söylenecek her şeyi söyletti kendine. Şunu dememişimdir; saçmalamaya başladı! Hani random atasım geldi artık. Topu alıp gittiği yer ve açıya baktığımda, olmaz diye hayal ettiğim yerden yazdı golü! Her önemli maçta, golcü ile beraber sahneye mutlaka çıkan diğer kahraman da Uğurcan. Bu ikili, Trabzonspor'un şu anki konumda en büyük pay sahibi. 

Aslında geriye düşmesine rağmen oyunun net hakimi ev sahibiydi. Taraftarının desteği ile müthiş baskı kurup yan top şansları, cepheden fırsatlar geldi ayaklarına birçok kez. O kadar çabanın içinde, sadece Gökhan'ın kafa vuruşu ve ilk yarının sonlarında Boateng'in şutu tehlike yarattıysa, doğru tercihleri çok az yaptıkları için. Kadroda da öyle. Beşiktaş'ın 8 numarası yok! İki tane orta saha Elneny ve Atiba defansif oyuncular. İleride sana pozisyon hazırlayabilecek, kreatif isimler değil. Hücumu şekillendiremedikleri için çoğu pozisyon boşa gidiyor...

Beşiktaş devreden sonra sahadan sildi Trabzonspor'u! Bu sefer doğru pas istasyonları yaratıp iyi aksiyon aldılar hücum bölgesinde. Trabzonspor golü yiyeceğini çok belli etti aslında. Özellikle ikinci gol için Uğurcan'a nazar değdirdik sanırım. Üzerine doğru yavaşça gelen topu sektirip geri düşürdü takımını. Beşiktaş öne geçmesine rağmen vitesi düşürmedi. Yine pozisyonlar buldu fakat ilk yarıdaki hallerinden esintiler sundu. Defalarca farkı açacak şansı harcayınca, başlarına altın kural geldi! Sörloth gibi bir silaha sahip Trabzonspor son dakikalarda süper bir puan kazandı. 

Hatalar doğrular bir yana, sahada kazanan olmasa da müthiş bir akşam yaşattılar futbolseverlere. Derseniz kim kazanmayı haketti diye, net Beşiktaş derim. Lakin o golü yemeyi de hak ettiler kusura bakmasınlar. Gelen son dakika golü, siyah beyazlıların kalan haftalar için enerjisini bayağı düşürdü. Diğer tarafta maç eksiği olan Trabzonspor'a ilaç gibi gelmiştir. Mağlup olmadılar belki ama bu maç sahada düştükleri durumu unutmadan yollarına devam etmeleri gerek! 

Hiç yorum yok