DEFOLAR GİDERİLMELİ! (Galatasaray Kayserispor)

Maçtan önce Belhanda Seri Emre Akbaba orta sahasının top rakipteyken sorun yaşayacağını düşünüyordum. Lakin Galatasaray agresif bir başlangıç ve erken gol ile endişeleri uzaklaştırdı. Mariano Antalyaspor maçından beri dikkatleri üzerine çeken isim. Gönderilmesi bekleniyordu. Demek ki mücadele etmeyi seçti. Çünkü ilk yarının son maçına kadar berbat diyebileceğim performansları vardı.

Golden sonra iştahla pas yapmaya devam etti ev sahibi. Farklı organizasyonlarla taraftarını da oturtmadı yerine. Çok geçmeden Donk şapka çıkarılacak bir gole imza attı! Coşkunun zirveye çıktığı dakikalar bu andan itibarıyla biraz soğudu diyebilirim. Enerjiyi ekonomik kullanmaları gerekti. Hafta içi kupa maçı da oynayacaklar. Donk Henrique mücadelesi vardı ceza sahasında. Penaltı itirazları oldu. Donk tatlı sert müdahale ettiği için faul beklendi fakat ağır karar olurdu penaltı için. Nelere penaltı çalınmadığını görünce bu ligde, bu pozisyonu tartışmam bile...

Yalnız Seri için olumsuz bir parantez açacağım. Bana hiç güven vermiyor! Rakibi karşılarken o kadar güçsüz kalıyor ki her defasında takımını zor durumda bırakıyor. İkili mücadelelerde eziliyor. Seri sadece demarke durumda pas dağıtınca iyi görünür ve futbolda böyle bir dünya yok! Mecbur kalınmadıkça orta sahaya en son yazılmalı! 

Galatasaray attığı üçüncü gole kadar sendeledi. Ömer'in asistinde Feghouli farkı üçe çıkardı ama Kayserispor'u oyun anlamında sindiremedi ev sahibi. En büyük sebebi de hocanın oyuna müdahale etmemesi! Seri rezil bir performans göstermesine rağmen, 90 dakika nasıl sabredildi merak ediyorum. Takımın zor duruma düşmesinde hep başrol oydu. Oyuncular rolantiye alamadı oyunu. Fark ikiye indi, birkaç kez bire indirme fırsatı da yakaladılar. Kayserispor'u ikinci yarı gösterdiği performans için tebrik etmem gerekir. Maçın üç farklı bitmesinden ziyade, farkın teke düşeceği pozisyonlar ilgilendirmeli izleyenleri. Böyle bir maçta bu hale düşüyorsan, defoları gidermen gerekli! Kayserispor'un ileri uç oyuncuları becerikli olsa, şu an bambaşka şeyler konuşulabilirdi. Beğenilmeyen Belhanda bile zaman zaman etkili oldu. Onyekuru da ayağının tozuyla asistini yaptı. Feghouli yine kış ilkbahar modunu açmışa benziyor.

Ben Ömer Bayram ve Adem Büyük'e değinmek istiyorum en son. Bakın bu adamları Galatasaray seviyesinde görmeyebilirsiniz, vasat diyebilirsiniz fakat Galatasaray forması altında verdikleri mücadeleye büyük saygı duymalısınız. Özellikle Ömer Bayram! Gerçekten helal olsun. Nereden nereye evrildi. Sene başı gönderilse belki takım bulamayacaktı, gerçi Bülent Korkmaz Antalyaspor'a istediğini söylemişti bir yayında. Burada kalıp as takıma kendini kabul ettirip asist krallığına oynaması, hakkında belgesel yaptırır. Demek ki bu adamlar bir şeyleri başarmak istiyor. Herkese ilham kaynağı olarak gösterilecek örnekler. 

Hiç yorum yok