Ceren Nur Domaç Röportajı



Başarılı voleybolcu Ceren Nur Domaç, Sporda Manşet Dergisi'ne konuştu.


1)Ceren Nur Domaç Kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?

-19 yaşındayım, 10 yıldır voleybol oynuyorum, voleybola es voleybolda basladım, genç takım senesinde Eczacıbaşına transfer oldum, şuan Sarıyer Belediyesinde kiralık olarak oynuyorum.Aynı zamanda Bilgi Üniversitesinde görsel iletişim ve tasarım okuyorum.

2)Sizi voleybola iten en önemli sebep neydi?
-Babam küçük yaşından beri spor yapmıs, basketbol oynamış ve bunu profesyonel olarak da yapmış.Ben doğdumdan itibaren benim bir voleybolcu olmam onun bir hayaliymiş.Ben de ilk başladığımdan beri voleybolu çok severek, zevk alarak yapıyorum.Oynarkenki heyecan,sayı alınca ve hedefleri yerine getirinceki mutluluk beni çok çekiyor.Ayrıca kişilik bakımından da bana çok şey kattığını düşünüyorum.Bu yüzden bunun benim mesleğim olmasına karar verdim.

‘’HAYALİMİN GERÇEK OLUŞUYDU’’

3)Küçük yaşta Eczacıbaşı gibi çok önemli bir mecra ile tanışmak nasıl bir duyguydu?
-Beni çok mutlu etmişti ve heyecanlandırmıştı, hayalimin gerçek oluşuydu çünkü.

4)Altyapıdan A takıma yükselmek için neler yaptın?
-Her antrenmanımı kendimi tümüyle vererek yapmaya çalıştım.Kötü zamanlarda pes etmedim,hep hayal ettim ve yapabileceğime inandım.

5)Genç milli takımda forma giyerken Balkan Şampiyonası’nda 2.lik kazandın. Aynı sene Avrupa Gençlik Olimpiyatı Şampiyonluğu yaşadın. 2015 senin için altın bir seneydi diyebilir miyiz?
-Evet kesinlikle öyleydi, milli takıma girmek başlı başına benim için büyük bir şeydi zaten.Birde üstüne şampiyonluklar eklenince daha da iyi bir sene oldu.

‘’İYİ PASÖRLERLE KARŞILAŞMAK BENİ  BLOK KONUSUNDA GELİŞTİRDİ’’

6)Bu sene de CEV Kupası’nı kazandınız. Edindiğiniz tecrübeler transfer olduğunuz Sarıyer kulübü için neler katacak? Bireysel olarak bu tecrübeler oyun anlamında sizi olgunlaştırdı mı?
-Eczacıbaşı a takımıyla oynamanın beni oyun açısından olgunlaştırdığını düşünüyorum.Tecrübeli isimlerle oynadım ve bu benim için büyük bir şans oldu.Özellikle iyi pasörlere karşı oynamak blok konusunda beni geliştirdi.Edindiğim bu tecrübeleri de yeni klubüme yansıtacağımı düşünüyorum.

7)Birlikte oynamayı sevdiğiniz bir voleybolcu var mı?
-Evet var, Büşra Kılıçlı.Saha içinde verdiği güveni ve güzel enerjisini çok seviyorum.

8)Örnek aldığınız bir voleybolcu var mı?
-Maja Poljak ve Eda Erdem.

)Takım içi arkadaşlıklar oyunu nasıl etkiliyor?
-Birlik ve beraberlik adına çok iyi etkilediğini düşünüyorum.Zaten severek oynadığımız işi bir de sevdiğimiz arkadaşlarımızla yapınca başarıya daha da yaklaşıyoruz bence.

‘’HEDEFİMİZ SULTANLAR LİGİ’’

10) Bu sene takım olarak ve bireysel olarak hedefleriniz nelerdir?
-Bu lig tecrübelenmem açısından benim için önemli bir fırsat.Kendimi geliştirmek ve bir şeyler katmak hedefim.Takım olarak hedefimiz ise Sultanlar Ligine çıkmak.

11)Voleybol için değiştirmeyi düşündüğün ya da keşke öyle olsaydı dediğin bir durum mevcut mu? Mevcutsa neleri değiştirirdin?
-Türkiyede voleybolun daha önemli bir yerde olmasını isterdim.Ayrıca daha geniş kitlelere ulaşabilmesini isterdim.

11)Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?
-Evet takip ediyorum ve severek okuyorum.


Röportaj: Esra ÇAY

Hiç yorum yok