ASLAN KOKUYU ALIRSA (Kasımpaşa Galatasaray)

Sıralamada üzerinde bulunan takımlar birbiriyle berabere kaldı. Galatasaray camiası eliyle ayarlasa, ancak bu kadar olurdu. Kendi maçıyla birlikte tam 11 puanlık mücadeleye çıktılar. Saracchi'nin durumu belirsizdi. Ne yazık ki iki dakika sonra değişmek istedi. Bu kötü oldu sarı kırmızılılar için. Onyekuru ve Andone'in iyileşmesi, hamle şansını arttırdı Fatih Terim'in. Galatasaray için Saracchi dışında her şey olumlu görünüyordu, sadece motivasyon açısından durumları merak konusuydu. Ev sahibinde önemli eksikler vardı. Hajradinovic ve Koita en başta. 

Galatasaray ilk 20 dakikayı beklediğinden daha iyi geçti. İlk beş dakika kendi sahasında hazırlık pası yaptılar. Kasımpaşa birçok oyuncusu ile rakip yarı sahada pres yaptı, işe yaramadı. Çünkü pas kaliteleri üst düzey. Sarı kırmızılılar ilk kez ileri çıktığı anda, Emre Akbaba'nın müthiş hücum hareketi ve Feghouli'nin şansıyla erken gol buldu. Çok akıllı bir oyun planı vardı sahada. Hiç acele etmeden sakin şekilde pas yapmaya devam ettiler. Takım halinde organizasyonlar gayet başarılıydı. Gelişigüzel değil, her oyuncu bilinçli şekilde hücuma çıkıp savunmada ise pozisyonunu korudu. Uzun zamandır bu kadar güven veren bir deplasman oyunu oynadıklarını hatırlamıyorum. 

Linnes'in kadroya katılması, Mariano'da yeni transfer etkisi yaptı. Adem'e iki kere adrese teslim orta yaptı, ikincisinde VAR sayesinde gol geçerli sayıldı. Öncesinde yine bu sistem sayesinde penaltıdan golünü attı. Bugün Abdulkadir Bitigen sahadaki hakemleri kurtardı. Keşke her maçta böyle eyyam yapmadan, VAR hakemleri sahadakileri doğru yönlendirse...

İkinci yarı Galatasaray biraz gevşese de genel olarak antrenman maçı havasında geçti. Kasımpaşa rakibinin durağanlığını kullanmak istedi bazen ama ne canları vardı ne de takatleri. Skorun etkisi iki takımı da etkiledi. Galatasaray hafta içi oynayacağı Alanyaspor için iyi rakip bulmuş kendine. Dinlene dinlene bitirdiler maçı. Yalnız skoru bulmuş olabilirsiniz ama sahada lakayıt hareketler ve disiplini kaybettikleri anlar kabul edilemez. Analiz adına ikinci yarıyı izlemesek de olurmuş. 

Bu ligde Fatih Terimli Galatasaray'a zirve kokusunu aldırırsanız, winner kimliğini ortaya çıkarıp ne kadar geride olursa olsun yarışa dahil olur. İkinci yarının başından itibaren Sivasspor ile birlikte tüm takımlar kötü başlayınca, Galatasaray vitesi beşe taktı. Şu an bir maçı eksik Trabzonspor ile ligin en iyi istatistiğe sahip takımı. Galatasaray yarışa dahil olduysa, lig şimdi başlıyor demektir. 

Hiç yorum yok