KÖTÜ OYNARKEN KAZANMAK (Gazişehir Fenerbahçe)


Fenerbahçe'nin kadrosunda güven veren tek bölge orta saha. Savunma zaten sakat ve yetersiz. Hücum hattında da Ersun Yanal'ın tercihleri tartışmalı. Ferdi, Rodrigues, Deniz yedek oturup bana göre hücumda yetersiz Tolga ve formsuz Kruse oynuyorsa, bu tartışmaları desteklerim.

Gazişehir takımı atletik oyunculardan kurulu. Bire birde çok etkili olabiliyorlar zaman zaman. Fakat yetenek noksanı var! Fenerbahçeli oyuncular da top kendilerindeyken sıkça oyunu genişletmeye çalıştı uzun toplarla. Tempo yapıp, oyunu rakip yarı alana yıkmak böyle takımlara karşı ilk dakikalardan tehlikeli. Karşı ataklarda ceza kesecek çok oyuncu var ev sahibinde. 

İlk yarı uyuklatan bir futbol vardı sahada. Gazişehir topa çok az sahip oldu. Fenerbahçe yavaş oynayarak, sadece savunma arkasına uzun toplar atarak etkili olmaya çalıştı. Sürekli oyun durdu. Birbirlerine diz dirsek vuran oyunculara şahit olduk. Buna izin veren Hüseyin Göçek! Diarra Kruse'nin yüzüne dirsek vurdu sarı kart? O hareketin karşılığı kırmızı kart olmalı. Bunları önleyecek hakem ve VAR uyuyor. Oyuncu da yapar tabi...

İkinci yarının ilk düdüğünden itibaren, ev sahibi konsantresi düşük başladı maça. Rodrigues'in boş kaleye direğe nişanladığı ve ofsayt ile biten pozisyon mesela. Rodrigues hareketlendirdi oyunu Fenerbahçe lehine, her ne kadar komik duruma düşse de. Çok geçmeden Muriqi'nin müthiş ortasını Kruse güzel tamamladı ve asıl maçın başlangıcı bu gol oldu. 

Tempo arttı. Pozisyonlar üretilmeye başlandı. Gazişehirli oyuncular inanılmaz goller kaçırdı kaç kere. Hele Twumasi'nin karşı karşıya pozisyonunu zora sokup dışarı vurduğu an çok trajikti. Twumasi önüne düşen her topu takımı aleyhine kullandı. Sarı lacivertli bazı oyunculardan daha faydalıydı Fenerbahçe'ye. 

Sarı lacivertliler hem kötü oynadığı, hem de çok şanslı olduğu bir maçı geride bıraktı. Son dakikalarda yenilen golde, zamanlama hatasından doğan bir faul ile beraberlik golü iptal oldu. Öncesinde boş kaleye vurulamayan top, yapılamayan son vuruşlar... Fenerbahçe'nin kötü oynarken kaçıncı kazandığı maç tam sayamadım. Bu anlamda ligin en şanslı takımı. Yalnız Muriqi'nin yaptığı uyanıklığa göz yumulmamalı! Bilerek kırmızı kart gördü kupada cezasını çekmek için! Adaletli durum hem kupa hem de ligde ceza çekmesi. Bu TFF ne yapsa şaşırmıyoruz ya o ayrı konu...

Hiç yorum yok