GÜVEN PROBLEMİ SÜRÜYOR! (Galatasaray Denizlispor)

Sosyal medyada yaratılan olumsuz hava tribünlere yansıyor kanımca. Gündüz maçı ve pazar günü, bu boşluklar normal değil. Oynanan futbol tartışılır tabii ki ama yine de kombine sahiplerinin maç seçtiği belli. 

Fatih Terim ocak ayını işaret edince Galatasaray taraftarı heyecan ile bekledi, kötü futboldan kurtulmak için. Tabii ki değişimi de fakat yeni transferlerden sadece Saracchi'yi görebildik şu an. Yalnız tam bir modern sol bek izlenimi yarattı. Bindirmeleri ve içeri yolladıkları topların hepsi olumlu. Emre Akbaba'ya da müthiş bir asist yaptı ayağının tozuyla. Emre tabiri caizse Belhanda'dan kurtardı takımı. Allah bir daha sakatlık vermesin.

Golden sonra Denizlispor kalesine kurulan baskı çok iyiydi. Bunun uzun sürmemesi sorun işte! Galatasaray'da hataya müsait oyuncular var. Macera arayanlar da! Şunu söylemeden geçemeyeceğim; ilk yarı takımın en kötüsü Falcao idi. Üzerine düşen bütün pozisyonlarda hem beceriksizlik hem de takımı aleyhine eylem gerçekleştirdi. Ne zaman gerçek Falcao'yu izleyeceğiz ya da izleyebilecek miyiz dedirtti kendine ilk yarı. İkinci yarıda Seri'nin asistini aynı güzellikte bitirdi ve kendisinden bekleneni yaptı. Buna devam etmeli! Mücadelesi şu anki fizik gücüne göre takdir edilecek iş. Son dakikada rakibini kovalayıp korner bayrağının orada topu takımına kazandırması tribünleri de ayağa kaldırdı. İyi niyetinden hiç şüphem yok ama bir an önce güçlenmeli!

Galatasaray'ın büyük sorunlarından biri yavaş oyun. Top ayağında ama üçüncü bölgeye topu atana kadar çok fazla pas yapıyorlar. Bazen kendileri bile sıkılıp rahat pozisyonda top kaybı yaparak kalelerinde tehlike yaşıyorlar. Kolay köşe vuruşları kazandırdılar Denizlispor'a. Onlardan bir tanesinde, konuk takım ön direk organizasyonu yaptı. Heykel gibi bekleyen sarı kırmızılılar ağlarında gördü topu. İştahlandırıyor Galatasaray rakibini Isırmıyor! İki farklı öne geçtiği maçta ben bu maçı kazandım izlenimi vermiyor. Kısaca güven vermiyor takım! 

Fatih Terim oyuna geç müdahale etti. Dakika 60 olduğunda Sekidika Feghouli değişikliği olsa, iyice risk almış Denizlispor'u hızlı oyuncu ile eksik yakalayıp gafil avlayabilirdi. Galatasaray'ın bu sene güçlü sayacağımız tek galibiyeti Antalyaspor. Diğerleri hep son düdük sonrası taraftarını mutlu eden sonuçlar. O gücü var aslında ama uygulamada sıkıntı çekiyorlar. Dikkat ettiyseniz Denizlispor'a fazla değinmedim. Rakipleri Galatasaray'ın acemice hataları yüzünden oyuna giriyor, puan ve puanlar alıyor veya ecel terleri döktürüyor. Bugün yarıştan biraz olsun geride ise bunun sebebi acemilikler. Önümüzdeki maçlar için zaman zaman ümit verdi Galatasaray ama yetişmek için yeterli değil bu görüntü.

Hiç yorum yok