Emine Arıcı Röportajı

Kadın voleybolunun önemli sporcularından Emine Arıcı, Sporda Manşet Dergisi'ne konuştu. 



1-)Emine Arıcı kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?

-Merhaba ben Emine Arıcı 21 yaşındayım voleybola 11 yaşında Işıkkent Eğitim kampüsünde başladım daha sonrasında İstanbul Vakıfbank a ablamla birlikte transfer olduk. Yaşımız çok küçük olduğu için ailemiz bizi tek başımıza yollamadılar ve İstanbul maceramız böyle başlamış oldu. Ortaokulu ve liseyi Doğa Koleji'nde okuma fırsatı buldum voleybol sayesinde. Su anda da İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım' ı bölümünde öğrenimime devam etmekteyim.
2-)Voleybola nasıl başladınız? Sizi voleybola başlamaya iten sebep neydi?

3-)Nasıl keşfedildiniz?

- Ablam ve ben çok hareketli çocuklardık. Ailemiz bizi voleyboldan önce her spor dalına yönlendirdi. Daha sonrasında antrenörlerimizin voleybola daha yatkın olabileceğimizi söylemesiyle bu günlere kadar geldik.
4-) Voleybola İzmir'de başladınız. Dolayısıyla İzmir sizin açınızdan önemli bir şehir mi?
-  İzmir' in yeri benim için her zaman farklıdır. Büyüdüğüm ve yetiştiğim şehir. İzmirli olmak ayrıcalıktır. :)
5-)Vakıfbank ile edindiğiniz tecrübelerden bahseder misiniz?

- Vakıfbank Dünya’nın önde gelen takımlarından biri. Vakıfbank ta forma giymek her zaman gurur vericiydi. Çok başarılı antrenörlerle çalışma fırsatı buldum. Altyapımız boyunca bir cok basari elde ettik ve çok güzel duygular yaşadık. Bunların hepsi bize tecrübe olarak geri dondu.


  6-) Arıca Güç Koleji'nin kariyerinizdeki yeri tam olarak nedir?

Altyapidan sonra ilk defa ailemden uzak Ankara da bir takıma transfer olmuştum. Lise son sınıftaydım ve Güç Koleji'ne kayıt olmuştum. Voleybol' a yatırım yapan okullardan biriydi. Antrenörler ve takım arkadaşlarımla çok iyi bir ekip olmuştuk. Çok keyifli bir seneydi benim icin ve sonu Türkiye 2.ligiyle bitmişti. En güzel Lise senem diyebilirim. :)
7-) Türkiye'de idol olarak gördüğünüz bir voleybolcu var mı?

 -Bir idolüm yok fakat beğendiğim voleybolcular var bunların da en başnda ablam Beyza Arıcı var.
8-) Birlikte oynamayı sevdiğiniz voleybolcular var mı?
-  Oynadığım takımlar da her zaman herkesle aram iyi olmuştur ama ablamla birlikte forma giydiğimiz dönemde onunla oynamak benim için çok keyifliydi :)
9-) Kariyer hedefleriniz nelerdir?
- Bu sezon her sene playofflarda ve ligde büyük başarı gösteren Pursaklar Voleybol Ihtisas Spor Kulübu'nde forma giyeceğim. Burada iyi bir çıkış yakalamayı kendime hedefliyorum ve önümüzdeki sezon Sultanlar Ligi' ne çikmak istiyorum. Ve daha sonrasında da yabancı liglerde oynayarak farklı tecrübeler kazanmak istiyorum.
 10-) Son olarak, Sporda Manşet Dergisi'ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?
- Sporda Manşet ailesini çok başarılı buluyorum ve severek takip ediyorum. İlginiz için teşekkür ederim. :)

Hiç yorum yok