Deniz Can Çevik Röportajı




Basketbola nasıl başladınız? Sizi basketbola çeken, o spora iten şeyler neler oldu?
Basketbola sokakta başladım, seyretmekten bile çok keyif alırdım. Milli maçlar beni asıl etkileyen oldu ve ben de bir gün o formayı giyeceğim gün için çalışmaya başladım.
Profesyonel kariyerinden bahsedebilir misiniz kısaca? (Hangi takımlarda oynadınız gibi)
Basketbola Ankara Tofaş’ta başladım Ceyhun Tahmaz abim benimle çok uğraştı ve bunun sonucunda 13 yaşında Bursa Tofaş’a geçtim . Burada da benimle Erhan Toker çok ilgilendi. Tofaş bana göre Türkiye’nin en iyi altyapı kulüplerinden birisi benim buralara gelmemin katkısı çok büyük. Tofaş’tan sonra Türk Telekom’a transfer oldum. Genç Telekom ve Türk Telekom’da Koray Eş ile çalıştım. Daha sonra Milli piyango da iyi bir sezon geçirdikten sonra ümit milli takım ile Avrupa şampiyonluğu yaşadım. Ardından Ankara DSİ, Sakarya büyükşehir ve iki senedir de Samsun anakent takımında forma şansı buldum. Bu sene neler olacak ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
Kariyerine şöyle bir gözden geçirdiğinde iyi ki yapmışım veya keşke yapmasaydım dediğin olaylar var mı bunları anlatabilir misiniz bize?
Kariyerimde her zaman kendimi nasıl geliştiririm nerde oynarım benim için neresi daha iyi olur hep bunu düşündüm bu zamana kadar hep para ikinci planda kaldı benim için bunu iyi ki de böyle yapmışım. İyi ki yapmasaydım dediğim şeyler oldu tabi ki ama iyi ki de oldu çünkü hepsi tecrübe ile sabit şeyler.
Geçen sezon Samsun’da çok şanssız bir sezon geçirdiniz üst üste sakatlıklar yaşandı geçen sezonu anlatabilir misiniz?
Samsun çok güzel bir kulüp, güzel bi şehir ama ne yazık ki istenilen gibi gitmedi. Olmaması gereken ne kadar şansızlık varsa neredeyse hepsi oldu. Samsun benim için özel bir kulüp üzülüyorum geçen senenin kötü bi sene olmasına umarım en yakım zamanda Samsun hakkettiği yerlere gelir.
2014 U-20 Avrupa Basketbol Şampiyonasında altın jenerasyonla altın madalya kazandık. Sen de o takımın parçalarındandın. O takım için neler söylemek istersin?
Ülkemizi temsil etmek, milli formayı terletmek, ülkemize altın madalya kazandırmak gerçekten tarif edilemez bir duygu. Takım olarak çok keyif aldık herkes birbiriyle oynamaktan çok mutluydu ve gerçekten çok iyi bir arkadaşlık, dostluk ve kardeşlik vardı. Bu da zaten bizi başarıya taşıyan en büyük etken oldu.
Birlikte oynadığın oyunculardan bir ilk beş kursan kimleri oynatırsınız?
Benim ilk beşim Can Akın,Murat kaya, Hakan Erol,Mustafa Baki Görür,Tunahan Dikmen olurdu.
Birçok taraftar TBL’ye hak ettiği değerin verilmediği görüşünde. Aslında bakacak olursak kulüplerin kendi imkanları dışında bir yayıncı kuruluş desteği bile yok ve birçok üst düzey oyuncu şu an kariyerini TBL’de sürdürüyor. Sen de lige hak ettiği değer verilmediğini düşünenlerden misin ve bu siz oyuncuları nasıl etkiliyor?
Kesinlikle hakkettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Gelinen noktada belki de Avrupa’nın en iyi liglerinden olduğunu düşünüyorum. Yabancılar içinde biz Türk oyuncular içinde en iyi sıçrama tahtası diyebiliriz. Bir yayın kuruluşunun maçları yayınlaması demek daha çok izlenmek ve göz önünde olmanız demek oyuncuları belki bu yandan etkiliyor olabilir diye düşünüyorum.
Kariyerin boyunca kendine idol olarak kimi aldınız?
Benim idolüm Can Akın. Yakından tanıdığım bi isim aslında birçok yanımızda benzer. Bana hep sen tam benim genç halimsin der. Karakterini ve sporcu hayatını hep örnek alırım
Kariyerinde hedefini nereye koydun, gerçekleştirdiniz mi?
Hedefim her zaman gidebildiğim kadar yukarı gitmek. Bsl de kalıcı ve iyi bir oyuncu olup Avrupa kupalarında yer almak. Bunu henüz gerçekleştiremedim fakat daha fazla çalışarak ve inanarak hedefime en yakın zamanda ulaşmak istiyorum. Birazda Türk iyede ki sistemden kaynaklandığını düşünüyorum. Yabancı sayısının artması,gençlere verilen sürelerin ve güvenin az olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. Ve bugüne kadar bana inanıp her zaman yanımda olan aileme çok teşekkür ederim buralara gelmemin en büyük sebebi onlardır
Sporda Manşet dergisini takip ediyor musunuz? Öneri ve görüşlerinizi alabilir miyim?
Sporda Manşet dergisini takip ediyorum ve severek okuyorum. Spor adına her daldan bilgi alabileceğimiz bir dergi. Benimle bu güzel keyifli sohbeti yaptıkları için de Sporda Manşet dergisine teşekkür ederim.



Hiç yorum yok