Berin Yıldırım Röportajı




Başarılı Voleybolcu Berin Yıldırım ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
1-) Öncelikle Berin Yıldırım kimdir? Kendinizden kısaca bahseder misiniz?
1998 İstanbul doğumluyum. Arel Üniversitesi’nde Moda Tasarım bölümü öğrencisiyim. Gezmeyi, alışveriş yapmayı, müzik dinlemeyi ve arkadaşlarımla zaman geçirmeyi çok severim. 
2-) Voleybola başlamaya nasıl karar verdiniz? Sizi keşfeden biri oldu mu?
Voleybola başlama konusunda kararı ben almamıştım ve açıkçası çok isteyerek gitmiyordum. Ailem sağlıklı olmam ve sosyal bir aktivitede bulunmam amaçlı beni bu spor dalına yönlendirdiler, sonra voleybolu sevmeye ve istiyerek gitmeye başladım. Daha sonra ise Vakıfbank’a transfer oldum.

3-) Sultanlar Ligi için son maç olan Balıkesir Büyükşehir Belediye’ni geriden gelip kazandığınızda neler hissettiniz? Takım olarak geriden gelmenizi sağlayacak güç sizce neydi?
Biz güçlü ve bunun farkında olan bir takımdık. Lig çıkmamızı garantilediğimizde tabiki çok sevindik ve o akşam kutladık ama bir sonra ki gün şampiyonluk maçına çıkacaktık ve biz her zaman bu ligi şampiyon olarak bitirmeyi hedefledik. Bunun için çok çalıştık ve en önemlisi çok istedik. 
Maça kötü başladık ama sonrası için toparlanmayı bildik. Hem şampiyonluk adına her şeyimizi ortaya koyduk hemde maçı kazanmamız diğer bir takımın kaderini belirleyeceği için sonuna kadar mücadele ettik ve başardık.

4-)İki sezonda Sultanlar Ligi’ne ulaşmayı başaran THY Spor Kulübü kariyerinizde tam olarak nerede konumlanır?
Altyapı yaşım bittiğinde Türk Hava Yolları’na transfer oldum ve sıfırdan kurulan bir takımın 2 sezonda bu başarıyı elde etmesi ve bu başarıda benim de katkımın olması kariyerim açısından son derece gurur verici.

5-)Vakıfbank altyapısında yaşadığınız tecrübeler hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Öncelikle altyapıda kazanılan başarılar ilerisi için büyük deneyimlere dönüşür. İyi bir kulüpte forma giymiş olmam bana bu açıdan tecrübe kattı.

6-) Voleybol kariyeriniz okul hayatını olumsuz yönde etkiliyor mu? Bu konudaki yaşadıklarını bizimle paylaşır mısınız?
Tabiki zorluğu var ama bir şekilde voleybol ve okul beraber yürütülebiliyor. 

7-) Genç bir sporcu olarak bu spora yönelecek arkadaşlara neler tavsiye edersiniz?
Öncelikle yaptıkları sporu sevmeleri ve zorluklara rağmen vazgeçmemelerini tavsiye ederim.

8-) Türkiye’de voleybola yeterince önem veriliyor mu sizce ? Yapmak istediğiniz uygulamalar, geliştirmek istediğiniz konular olur muydu?
Son zamanlarda başarılar kazanıldıkça Türk voleyboluna olan ilgi arttı ve aynı zamanda genç oyunculara da fırsat verilmeye başlandı. Bu da Türk voleybolunun gelecekte daha güçlü olmasını sağlayacak bir faktör.

9-) Bu sene THY Spor Kulübü’nün hedefleri neler olacak?
Takım olarak kendimize hep yeni hedefler koyuyoruz bu sezon ise öncelikli hedefimiz ligde ilk 5’ e girip Avrupa da ülkemizi temsil etmek. 
10-) Birlikte oynamaktan zevk aldığınız bir sporcu var mı?
Bu konuda ayrım yapamam. Takım arkadaşlarımın hepsiyle oynamaktan ayrı bir keyif alıyorum.


11-)Türkiye’de idol olarak gördüğünüz bir voleybolcu var mıdır?
Hayır yok :)

12-) Son olarak, Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz nelerdir?

Hayır etmiyordum ama edeceğim :)


Röportaj: Esra ÇAY

Hiç yorum yok