Fırat Töz Röportajı



1-) Fırat Töz kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
-1991 İzmir doğumluyum. Çocukluğumu burada geçirdim ve aynı zamanda basketbola da İzmir’de başladım.
2-) Basketbola başlama hikayenizden kısaca bahseder misiniz?
-7 yaşındayken babama sürekli futbol kursuna gitmek istediğimi söylüyordum. O da üç ay basketbola git boyun uzasın sonrasında futbola geçeriz demişti. Ama o günden bugüne basketbola olan sevgim artarak devam ettiği için hiç vazgeçemedim. Basketbola İzmirspor Kulübü’nde başlamış oldum böylelikle ve 13 yaşıma kadar orada devam ettim. Sonrasında başka bir İzmir kulübü olan Tuborg’a geçiş yaptım. Yıldız takımı orada oynadıktan sonra Tofaş beni transfer etmek istedi ve hayatımın en güzel başlangıcını Tofaş gibi çok kaliteli bir kulübe geçerek yapmış oldum. 
3-) İlgilendiğiniz veya yapmak istediğiniz başka bir spor dalı var mı?
-Neredeyse tüm spor dallarını takip ediyorum. Ama denizle alakalı spor dallarını yapmak çok isterim. 
4-) 2013 yılından sonra tekrar Konya’ya dönmek nasıl bir duygu?
-Konya gibi bildiğim bir şehre dönmek güven verici bir duyguydu yalnız  asıl önemli unsur Serkan Erdoğan’ın bu takımın antrenörü olmasıydı. Bu yüzden sene başında gelirken çok hevesli ve heyecanlıydım.
5-)  Play-off serisinde final şansı neden Afyon Belediyespor’a kaptırıldı? Takımdaki eksikler nelerdi?
--Selçuklu Belediye sene başında ligde kalma amacıyla kurulmuş bir takımdı fakat biz takım olarak çok ciddi bir uyum yakaladık ve hedefin önüne geçebileceğimize inandık. Hep bu doğrultuda çalıştık. Açıkçası Afyon’u da eleyebilirdik. Daha öncesinde kazandığımız maçlarda olmuştu. Fakat basketbol son topa kadar oynanan bir oyun. Takım olarak son demde bunu başaramadık. Bunu tek bir nedene bağlayamayız. Herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. 
6-) Play-off serisi boyunca genel olarak takımı tetikleyen isim oldunuz. Asla pes etmeyen bir yapıya sahip olduğunuzu takıma ispat ettiniz. Basketbol için temel ilkeniz bu mudur?
-Basketbolu sadece maçlarda değil yaptığımız antrenmanlarda da yüzde yüzümü vererek yapmaya çalışan bir oyuncuyum. Pozisyonum itibariyle öncelikle  takım arkadaşlarımı en iyi şekilde oynatmaya çalıştım. Takımında yakaladığı ivme ve hissettiğim basketbol enerjisiyle bu sene çok isteyerek ve duygularımla oynadım. Bunu dışarıda yansıtmış olabilirim. Benim genel olarak basketbol anlayışım bu şekilde. 
7-) Tam olarak kendinizi bulduğunuz kulüp hangisiydi?
-Hayatımda geçirdiğim en verimli sezonun bu sezon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
8-) Tecrübelerinizden kaynaklı takım içi genç oyunculara öneri ve tavsiyelerde bulunuyor musunuz?
-Bende son iki sezonu dışarıda bırakırsak önceden bulunduğum bütün takımlarda genç oyuncu statüsündeydim. Bu yüzden gençleri anlayabiliyorum ve elimden geldiğince onlara yardım etmeye çalışıyorum. 
9-) Gerek takım arkadaşlarınıza olan hareketleriniz gerekse hakemlere karşı ılımlı davranışlarınız taraftar tarafından çok dikkat çekti. Özellikle hakeme birkaç defa sarıldığınız maçlar oldu. Bu denli sıcakkanlı olmanın takım oyununa etkisi nedir?
-Genel olarak hayattan keyif almaya çalışan bir insanım. Basketbolda da her zaman pozitif olmaya çalışıyorum bu yüzden sahada herkesle iletişimimi çok yüksek tutmaya çalışıyorum. 
10-) Tofaş’ın basketbol kariyerinizdeki yeri nedir?
-Tofaş benim için bambaşka bir yer. Basketbolu meslek olarak yapabileceğimi düşündüğüm ilk yer diyebilirim. Ama sadece basketbol olarak değil, hayat olarak da Tofaş’ın bana çok şey kattığını düşünüyorum.
11-) Türkiye’de idol olarak gördüğünüz bir basketbolcu var mı?
-Kerem Tunçeri
12-) Son olarak Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?
Takip etmeye çalışıyorum. Biz sporcular olarak kendimizi sadece sahada ifade edebiliyoruz  fakat bu şekilde bizlere duygularımızı ifade etme fırsatı verdiğiniz i-çin teşekkür ederim. Daha da artması dileğiyle...


Hiç yorum yok