COŞKU EKSİK (Galatasaray Çaykur Rizespor)

Fatih Terim bahsettiği değişikliği yaptı kadroda. Sosyal medyada Selçuk'un kadroda, Taylan'ın dışarıda kalması tartışıldı. Bu topa girmek istemem çünkü antrenmanı yapan hoca. Orta saha tercihleri düşündürdü açıkcası. Çünkü işin savunma yönünü yapması gereken kimse yoktu. Seri ve Lemina yumuşak, Ömer zaten devşirme. Konuk takımda Aminu ve Boldrin beklenmiyordu kadroda. Hatta ilk on bir çıktılar.

Galatasaray taraftarı bu yüzden bazı oyuncuları istemiyordu. Nasıl hızlı oyun başlangıcı ama? Mariano, Belhanda, Feghouli'nin sahte oyunları yüzünden aciz durumlara düşüyordu takım. Babel de onlara uyuyordu. Nzonzi zaten ağır. Hal böyle olunca istenmeyen sonuçlar geldi ardı ardına.

Kendini kanıtlama çabasına girmiş oyuncular belli oldu hemen. Lemina ve Seri özellikle! Ömer de dinamizm katarak savunma problemi yaşanmasına mahal vermedi. İlk golün oluşumu ona yazar. Top rakibe geçince özellikle Lemina müthiş işler yaptı. Şener birkaç olumsuzluk dışında Mariano'nun esamesini okutmayacak performans gösterdi. Penaltı yaptırarak meyvesini de verdi. İlk yarının sonuna doğru Rizespor önde bastı, hataya zorladı, zaaflara sahip ev sahibi tehlike yaşadı tabii ki kalesinde. Luyindama'nın ne zaman ne yapacağını kestiremiyoruz. Bir anda beklenmedik pozisyon verdiriyor, bazen de müthiş müdahale ile pozisyonu bitiriyor.

Şener'in sakatlığı üzmüştür taraftarını. Mariano'ya tahammül kalmadı çünkü. İkinci yarı kendini sıkmadı ev sahibi. Zaten coşkuları eksik. Belki iki farklı galibiyet geldi ama taraftarı ikinci yarı yine mutlu edemediler. Akan oyunda birçok pozisyon var, gol yok. Olanı da kendi kalesine atmışlar! Özgüven eksikliği devam ediyor genelde. Rize takımı maç başından sonuna kötüydü. Galatasaraylı oyuncuların mücadelesine cevap veremediler. Muslera'yı bir iki şut dışında zorlamadılar. Bu maçta Galatasaray için tek övülecek durum, sahte oynayan yoktu sahada. 

Hiç yorum yok