KORKUSUZ KORKAKLAR (Galatasaray Fenerbahçe)


Şu tartışılan Türk kuralı hakkında hep tartışma var ya hani, değişmesi gereken tek şeyi söyleyeyim; 14 yabancı içinden 2 tanesinin tribünde olma zorunluluğu! Galatasaray Andone ve Seri'yi, bu saçma kural yüzünden tribüne göndermek zorunda kaldı. Kağıt üzerinde sarı kırmızılılar ağır basıyordu ama performans olarak Fenerbahçe daha iyi başladı sezona. 

Galatasaray haftalar boyunca ne çalışıyor? Ne gibi oyun planı var? Oyun içinde farklılık yaratma adına başka plan diyeceğim de A planı yok ki! Daha ilk iki dakikada iki tane rezalet hata yapıldı, ikisi de stoperlerden. Yine kendi sahasında abuk sabuk paslaşmalar, ileri bir üç geri yine aynı... Bu mu bu kadronun oynayacağı oyun? Hücum bölgesine topla gelince ne yaptığını bilen yok! Zaten fizik olarak iyi değiller, tekniğini de kullanamıyorlar... 25 bin kişi karşıladı Falcao gelince, Galatasaray'ın on biri karşılayamadı bir türlü! Adam orta saha gibi oynuyor yahu! Doğaçlamanın da bir sınırı var, bu takım doğaçlama bile oynayamıyor! Vallahi çok enteresan. Teknik heyeti mi dinlemiyorlar, teknik heyet mi hazırlayamıyor bilemiyorum. Bireysel olarak fark yaratacak oyuncular da çok vasat. İlk yarının golsüz bitmesi Galatasaray lehine! 

Fenerbahçe Galatasaray'a göre kat kat daha iyiydi. En azından ne yaptığını bilen bir yapıda seyrettiler. Rakibi gibi komik top kayıpları yapmadılar. Onların da tek eksiği kalite. Tolga yerine başka bir oyuncu olsa, iki farklı önde girebilirlerdi içeri. Fenerbahçe öyle süper değildi. Eğer gerçekten iyi olsalardı, ilk 45 dakika skoru çok rahat yaparlardı. 

Galatasaray'da birileri hesap vermeli! Tam 50 bin taraftar önünde bu rezaleti yaşattıkları için utanırlar mı merak ediyorum? Sahaya çıkmışlar, sanki birileri sırtlarından itmiş içeri! Aidiyet, hırs, farkındalık, futbolları kadar sıfır! Falcao'ya bir top attılar, bir adım öndeydi bayrağa takıldı, adam mükemmel bir gol attı. Demek ki top gelse yazacak adam. Zavallı orta sahada savaşıyor. Niye? Gerideki arkadaşları yüzünden. Feghouli geçen sezon takımı Onyekuru ile şampiyon yapanlardan biri. Bu maç 70 dakika yoktu sahada, beyefendi oyundan alınıyor bir tripler şekiller... Hayırdır? Herkes kendini süperstar falan sanıyor galiba! Koca maç kazanmamak için hatta kaybetmek için her şeyi denedi Galatasaraylı oyuncular. Hiç bu kadar ruhsuz bir takım izlememiştim. Kötüden ziyade, takımı sabote eder bir yanları var! PSG taraftarı bu maçı izlediyse ellerini ovuşturuyordur. Yazık gerçekten... 

Fenerbahçe taraftarı kendini dövüyordur maç sonu. Biz bunları nasıl yenemedik diye. Ben söyleyeyim; iki takımda cesur yürek gibi görünen ama kaybetmekten korkan bir yapıda oynadıkları için! Fenerbahçe camiası, yönetimleri, derbi galibiyetlerini şampiyonluk gibi aşılar. Hele bu Galatasaray olunca. Bunu göremedim sahada. Altay becerikli olmasa, bu yokları oynayan Galatasaray'a mağlup olacaklardı. Lemina tek başına maçı alabilirdi, kurtarışlarıyla önledi kahraman olmasını. Son dakikada Kruse darbeli vursa kafayı, çılgına çevirecekti taraftarını. Deplasmanda iki puan kaybetti Fenerbahçe. Maçın yorumu budur.

Bir de Cüneyt Çakır gerçeği var. Maç berabere bitsin diye eyyamın kralını yaptı! Orta sahada önce el pozisyonunu görmüyor. Top gidiyor ters kanada dönüyor, içeri orta geliyor, Lemina'ya Gustavo penaltı yapıyor, bir dakika önce avantaj sağlamayan bir pozisyonu bahane edip penaltıyı vermiyor! Bu adam bir de üst düzey maçlara atanıyor... Zaten futbol kalitesi çok düşük, bu rezil hakemler iyice dibe götürüyor... Galatasaraylı oyuncular o kadar kötüydü ki bu pozisyonu örnek gösterip kendilerini savunamazlar...

Hiç yorum yok