KEYİFSİZ GALİBİYET (Galatasaray Kasımpaşa)


Transferin de şampiyonu oldu Galatasaray ama Milli ara boyunca federasyonun haksızlığı ile uğraştı, hak yerini bulmadı ve Fatih Terim üç maç boyunca sahadan uzak tutuldu. Çok önemli eksikleri, Seri, Andone ve Emre Mor olmamasına rağmen, ürkütücü bir on bir ile sahaya çıktılar.

Galatasaray geçen sezondan bu yana, 0-0 skorlarda çok zorlanıyor. Atana veya yiyene kadar hep kısır seyrediyor maçları. Aslında gole kadar Kasımpaşa daha organize hücum etti. Galatasaray daha çok hazırlık paslarıyla geçirdi zamanı. Hal böyle olunca "biz ne oynuyoruz abi" dedirtiyorlar taraftarına...

Ali Sami Yen stadında top Falcao'dan çok Muslera ile buluşuyorsa sıkıntı var demektir! Yavaş pas yapıp, rakibinin yerini almasına fırsat veriyorlar çoğu kez. Bunu bir an önce halletmeleri lazım. Sanki doğaçlama kurguyla sahadalar. Bireysel kalite ile iş çözmeye çalışıyorlar. Luyindama akıllanacak gibi durmuyor. Top ayağına gelince kendini kaybediyor. Stoper mevkisinde bu kadar çok topla oynayan ve yapamayan az oyuncu gördüm. Şaşılacak iş; Ömer Bayram Lemina yerine girince müthiş değişti o bölge! Süper bir asist yaptı Falcao'ya. Şansının yardımıyla da ilk maçında yazdı golünü süper yıldız. Golden sonra rakibini cesaretlendiren haline devam etti sarı kırmızılılar. Muslera'nın çok kritik kurtarışı var. Soyunma odasına her şeyi başa sarıp gidebilirlerdi.

Maçın gidişatı Konyaspor'u hatırlattı biraz. İç sahada, kalitesini sahaya yansıtamayan, üstünlüğünü kabul ettiremeyen bir Galatasaray görüyoruz iki maçtır. İdare eder bir yapıda seyrettiler. Kasımpaşa cezayı kesti ama bayrağa takıldılar. Fatih Terim'in olmadığı maçlarda oyun ve hamle sıkıntıları hep oluyordu. Belhanda'yı sahada tutmak büyük başarıydı(!) Birçok top kaybı yaptı ve hücumda hiç yaratıcılık sergileyemedi.

Galatasaray ne yazık ki şampiyonlar ligi öncesi bize ümit vermedi. Keyifsiz bir galibiyet aldılar. Kasımpaşa elinden geleni yaptı ama gol için yeterli değildi. Kesinlikle Galatasaray'dan daha derli toplu göründüler. 

Şu iki kadro bir konsol oyununda karşı karşıya gelse, iki üç farklı galibiyet alır sarı kırmızılılar. Reelde sahaya kalitelerini yansıtamadıklarını böyle anlatabilirim. Teknik heyetin de öz eleştiri yapması gerek. İç sahadaki coşkulu futbol kaybolmuş gibi. Koca Milli ara vardı, toparlanmamışlar! Bazı oyuncular da yoldan gelip çıktı maça onu da unutmayalım. İnşallah enerjilerini çarşamba akşamına saklamışlardır. Bu halde Diagne'den bile gol yerler...

Hiç yorum yok