ÖZEL HABER//113. TARİHİ FEVZİYE YAĞLI GÜREŞLERİ’NDE ZAFER ORHAN OKULU’NUN


Bu sene 113’üncüsü düzenlenen Tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri’nde zafer yine  Orhan Okulu’nun oldu.Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Fevziye Köyü’nde yapılan  karşılaşmalarda 51 başpehlivan birincilik için mücadele ederken Fatih Atlı ikinciliği, İsmail Balaban ve Nedim Gürel de üçüncülüğü sırtladı. 




Daha önce 2015 ve 2018 yıllarında Kırkpınar’da başpehlivan olmayı başaran Okulu birincilik kürsüsüne, 2014 senesinin Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı ise ikincilik kürsüsüne çıktı. 2017 yılının Kırkpınar başpehlivanı İsmail Balaban da Nedim Gürel ile birlikte üçüncülük kürsüsünü paylaştı.Turnuvada başpehlivanlık müsabakalarında sakatlandığı için mağlup olan tek kişi Ertuğrul Dağdeviren oldu. Dağdeviren, Hasan Cengiz ile mücadele ettiği maçta sakatlanarak turnuvaya veda etti. Menderes Saltık ile Hamza Köseoğlu arasındaki maç ise yüksek gerilime sahne oldu, tarafların kavgasını sahaya giren diğer güreşçiler engelledi. Her iki güreşçi de sarı kart ile cezalandırıldı.

OKULU’YA OTOMOBİL ÖDÜLÜ

2017 ve 2018 senelerinde düzenlenen turnuvanın galibi olarak bu seneki turnuvaya katılan Orhan Okulu, bu seneki zaferiyle birlikte üç sene üst üste şampiyonluğa ulaştı. Üç sene üst üste şampiyon olmayı başaran güreşçiye, bu başarısından dolayı otomobil hediye edildi.

BAŞALTI KATEGORİSİNDE ZAFER YENİSANCAK’IN

Başaltı kategorisinde de mücadeleler kıran kırana geçti. Başaltında zafere ulaşan, finalde rakibi Burak Kaya’yı mağlup etmeyi başaran Mustafa Yenisancak oldu.

Emirhan Mutlu/Sporda Manşet


Hiç yorum yok