KUPA TAMAM DA? ( Galatasaray Akhisarspor )


Akhisarspor küme düşünce, Galatasaray taraftarı biraz küçümsemiş olabilir. Lakin maç başlangıcından itibaren karşılarında cesur bir rakip buldular. İlk gole yaklaşan da Ege temsilcisiydi. Galatasaray takım halinde pek konsantre değildi. Kağıt üzerindeki kalite farkının sahaya yansıdığını da söyleyemem.

Böyle durumlarda bireysel performanslar bir takım lehine durumu değiştirebilir. Kamp boyu en çok göze çarpan Babel, hücum bölgesinde topu tutup atak olgunlaştırarak ileri itti takımını. Yine de basit hataları tekrarladı sarı kırmızılılar. Başlarına bela olabilirdi. Sürekli Nagatomo Babel kanadından gol arayan Galatasaray Hollandalı oyuncunun ekmeğini yedi. Sekiz numara olduğunu iddia eden on numara Belhanda çok klas bir gole imza attı. Ardından bir de Adem aynı şutu denedi ama kalite farkı burada da belli etti kendini. Akhisar takımı ilk yarı doğru bir oyun oynadı. 

Maç geneli kaliteli futboldan bahsetmek mümkün değil. İki tane bezmiş takım vardı sahada. İkinci yarı Galatasaray'a göre Akhisar daha istekliydi ama Galatasaray o kadar kötüydü ki gel bana gol at der misali. Kim daha iyiydi değil kim daha kötüydü o tartışılır. Akhisarspor takımı kupa gidiyor bir şeyler yapmalıyız hissiyatını vermedi bize.

Luyindama ve Marcao bir değişikti bu maç. Kendilerine hiç yakışmayan hareketlere şahit ettiler. Hele son dakikada öyle bir pozisyon verdiler ki Nagatomo yetişmese uzatmaya gidecekti müsabaka. Çok ciddi uyarılar yapılmalı! Sezona girerken belki de taraftarların en güvendiği yerdi stoper bölgesi. Böyle devam ederse en korkulan yer olur!

Galatasaray sezonun devamına bu kupayı kaybetmiş gibi hazırlanmalı. Kupa tamam da bu oyunun hali ne? Tamam, on bire daha üç dört oyuncu gelmeli ama yerine oynayanlara rağmen bu görüntüyü vermesi, ilerisi açısından düşündürücü. Akhisarspor'un yeterli olmasa da çabası şanssızlığına takıldı. Yoksa rakibi resmen müsaade etti yakalaması için. Akhisarspor başı dik ayrılmalı ama Galatasaray'ın kendi içinde acil toplantı yapması gerek!

Hiç yorum yok