EVLERE ŞENLİK(Denizlispor Galatasaray)

82 günlük hasret bitti. Geçtiğimiz sezonun üç kupalı şampiyonu, uzun zaman sonra ait olduğu yere dönen Ege temsilcisine konuk oldu. İki takımın da hazırlık dönemini formda bitirdiğini söyleyemem. Galatasaray'da kadro seçimlerinde Donk bekleniyordu Selçuk yerine. Seri defansif pozisyonda biraz sırıtmıştı. Maç içinde takıma olumsuz yansıyacağı düşüncesindekiler bir hayli fazlaydı.


Maçın başında orta saha değil ama Mariano hatalar yaptı. İlk dakikalarda Diagne biraz dikkatli olsa, erken öne geçirebilirdi takımını. Galatasaray topa daha fazla sahip olan taraftı. Bunu sabırla, hazırlık paslarıyla sürdürdüler çoğu kez. Hücum bölgesinde Babel dışında biraz Belhanda gayretliydi. Diğer yandan Denizlispor da birkaç kez hazırlıksız yakaladı. Takım savunmasındaki zaafları belirdi sarı kırmızılıların. Tamamen orta sahadan kaynaklı. 

Galatasaray'ın kazandığı penaltı tartışılacak ama Diagne'nin ayağına basıldığı net şekilde belli oluyor. Penaltının kaçma sebebi tamamen oyuncuların ceza sahası önünde didişmeleri. Bütün konsantrasyonu bozuldu! Penaltıdan çok, Marcao'nun kendini attırmasına takıldım. Atılması değil, attırması! Sarı kartı olan bir adam o müdahaleyi yapıyorsa, atılmak istiyordur ya da amatördür. Amatör olmadığına göre? Bence teknik heyet bir ceza verecek ona. Bu zor deplasmanda böyle umarsızca takımı eksik bırakması kabul edilemez. Denizlispor ileri uç oyuncuları biraz daha becerikli olsa, devreye önde girmeleri içten bile değildi. Ucuna kadar geldiler ama finali yapamadılar. En başta biraz ürkek gibiydiler.

Selçuk yerine niye Seri çıktı konusunda herkes benimle aynı fikirdedir sanırım. Donk önce stoper sonra orta sahaya geçti fakat ev sahibi orta alanı rahatça geçti her seferinde. Çünkü takımda tam olarak savunma yükünü çekecek kimse yoktu. 

Şu bir gerçek ki mücadele ve istek bakımından Denizlispor kesinlikle daha öndeydi. Galatasaray takım halinde dağınık, ne yaptığını bilmeyen bir halde, sağdan soldan adam toplayıp halı sahada maça çıkan bir topluluk gibiydi adeta. Eksik kaldıktan sonra yanlış hamlelerle iyice bozuldu dengeleri ve çok basit bir gol yediler. Muslera'nın böyle bir gol yemesini beklemezdim. Falcao tamam da Fatih Terim bir de kenarda en az kendi kadar iyi idare edebilecek bir yardımcı bulmalı bence. Onun cezalı olduğu maçların çoğu böyle geçiyor çünkü...

Galatasaray'ın şu halini gördükten sonra, Denizlispor bir puan alsa yazık oldu derdim. Çünkü sarı kırmızılılar bu durumda yarım puanı bile hak etmedi. Kağıt üzerindeki kadro ile sahadakilerin dağlar kadar farkı var! Ev sahibi çok temiz bir galibiyet aldı. Luyindama ve Marcao Akhisar maçından kaldığı yerden devam etti. Her haliyle evlere şenlik bir Galatasaray, geçte olsa galibiyeti koparan Denizlispor izledik. Benim takatim yok gel beni yen dercesine rakibinin karşısına çıkmışlardı...

Hiç yorum yok