Deniz Esinduy Hakkındaki Soruları Yanıtladı.

 



Başarılı voleybolcu Deniz Esinduy hakkında merak edilen soruları Sporda Manşet Dergisi için yanıtladı.


1)      Deniz Esinduy kimdir, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben Deniz Esinduy. 18 yaşındayım. Vakıfbank Spor Kulübünde 8 senedir pasörlük yapıyorum. Bu sene 1.lig de tecrübe edinmek adına Büyükçekmece Voleybol Akademi’yle kiralık olarak antlaşmış bulunmaktayım ve bu sene bu takım için ter dökeceğim.

2)      Voleybola başlamaya nasıl karar verdiniz?

Sporcu bir aileden geldiğim için voleybolla tanışmam çok erken oldu, sahalar da büyüdüm diyebilirim. Bunun için özellikle annemin büyük bir payı var tabiki.

3)      Önünüzde fevkalade örnekler var, özellikle babanız. Bunlar sizin oyununuzu ve kariyerinizi şekillendirmeniz konusunda nasıl etki etti?

Babam ve annem bu camia da çok saygı duyulan iki isim. Bunun farkında olduğum için hep onlara layık bir evlat ve sporcu olmaya çalıştım. Babamın adını bu sahalar da taşımak benim için çok farklı bir duygu. Sahaya her adımımı attığım da onları yanımda hissediyorum. Bu bana çok iyi hissettiriyor.

4)      Kendinizi diğer oyunculardan daha şanslı hissediyor musunuz?

Evet çok şanslı hissediyorum. Hem böyle bir aileden geldiğim için hem de Vakıfbank alt yapısından yetişmiş bir sporcu olduğum için.

5)      Vakıfbank kariyerinizde nasıl bir öneme sahip?

Vakıfbank voleybol oynayan herkesin hayali ve hedefi olan bir kulüp. Dünyanın sayılı kulüplerinden ve orada oynamakta bizi sayılı sporculardan yapıyor, bu da büyük bir gurur bizim için. Vakıfbank’ın alt yapısında yetiştiğim ve yıllarca bu takım için ter döktüğüm için çok mutluyum. Vakıfbank’ın bana kattıkları çok fazla, voleybol hayatımın başladığı yer burası ve bunlardan da öte burası benim için bir aile, hayatım boyunca da voleybolu burada öğrendiğim için ve böyle insanlarla tanışıp, çalışabildiğim için kendimi çok şanslı hissedeceğim.

6)      Kişisel olarak hedefleriniz nelerdir?

İyi bir sporcu olup aynı zamanda iyi bir okul bitirmek şu an da en büyük hedefim.

7)      Voleybol dışında Deniz Esinduy neler yapar?

Voleybol dışında, bilen bilir hayvanlara ilgim çok büyük ve aileme :) Genellikle ailemle ve hayvanlarımla vakit geçiririm herhalde. Bu tempoda onları çok özlüyorum çünkü.

8)      Bize en büyük hayalinizden bahseder misiniz?

En büyük hayalim ismimin ileride annem ve babam kadar saygın bir şekilde konuşulması. Bu da beni iyi bir sporcu yapmış demek oluyor.

9)      Sahadayken keşke yapmasaydım dediğiniz bir an oldu mu?

Şu an tabi çok normal geliyor ama yaşım biraz daha küçükken 24-23 gibi kafa kafaya sayılar da kaçırılan servisler o an beni çok üzmüş, keşke yapmasam dedirtmiştir :)

10)   Takım içi arkadaşlıklarınız nasıl?

Takım içinde olan şey bana arkadaşlık gibi gelmiyor. Eğer iyi bir takımsanız zaten aranızdaki arkadaşlıktan çok kardeşliğe dönüşüyor çünkü hep sırt sırta verilip oynanması gereken bir spor Voleybol. Ben sıcakkanlı ve hep neşeli bir insan olduğum için arkadaşlıklarımla ilgili hiç sorun yaşamadım. 

11)   Yaptığınız spor kapsamında beslenme alışkanlığınız nasıl şekilleniyor?

Her sporcu yediğine, içtiğine ve uykusuna dikkat etmeli bu zaten sporcunun altın kuralı. Sabahları sağlam bir kahvaltı yapıyorum başka türlü güne başlamak çok zor. Antrenman öncesi enerji depolamak için yiyorum, antrenmandan sonra ise daha hafif yemekler tercih ediyorum. Dışardan yemek yemeyi sevmediğim için her zaman tercihim evde bişeyler yemektir. Evde yapılan herşey daha sağlıklı çünkü.

12)   Türkiye’de voleybola yeterince önem veriliyor mu? Önerileriniz nelerdir?

Ülkemiz git gide gelişiyor sadece voleybola özgü bir şey değil ama bence spora daha çok önem verilmeli. Çünkü bu da aynı doktorluk, mimarlık, öğretmenlik gibi bir meslek bizim için. Ama onlar kadar saygı görmüyor, zamanla her şeyin daha iyiye gittiğini ve gideceğine inanıyorum.

13)   Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?

Dergi okumuyorum ama internetten sizi takip ediyorum. Bizim gibi genç sporcuların ve insanların düşüncelerine verdiğiniz önem sizi çok ön plana çıkarıyor. Bu röportaj için de teşekkür ederim umarım bir daha karşılaşırız :)

 

Röportaj: Esra ÇAY

Hiç yorum yok